- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ρωσία: «Δεν υπάρχουν σχέσεις με την ΕΕ ως οργανισμό»
«Ανοιχτοί σε διάλογο με την Ε.Ε., αν οι Βρυξέλλες διορθώσουν τις διμερείς σχέσεις»
Ρωσία: Οι δηλώσεις του ΥΠΕΞ για τις σχέσεις Μόσχας με την Ε.Ε. - Τι ζητά για να έρθει στο τραπέζι του διαλόγου - Το σχόλιο για τις σχέσεις με την Κίνα.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα δεν έχει σχέσεις με την ΕΕ ως οργανισμό, αλλά μόνο με μεμονωμένες ευρωπαϊκές χώρες.
«Δεν υπάρχουν σχέσεις με την ΕΕ ως οργανισμό. Όλη η δομή των σχέσεων αυτών καταστράφηκε από τις μονομερείς αποφάσεις των Βρυξελλών», εξήγησε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Κινέζο ομόλογό του, Ουάνγκ Λι. Ο ΥΠΕΞ προσέθεσε ότι η Ρωσία είναι ανοικτή στον διάλογο με την ΕΕ, εφόσον οι Βρυξέλλες αποφασίσουν να διορθώσουν τις διμερείς σχέσεις.
«Αν και εφόσον οι Ευρωπαίοι θεωρήσουν σωστό να εξαλείψουν αυτές τις ανωμαλίες στις επαφές με τον μεγαλύτερό τους γείτονα, φυσικά, θα είμαστε έτοιμοι να ανοικοδομήσουμε τις σχέσεις αυτές με βάση την ισότητα, την αναζήτηση της εξισορρόπησης των συμφερόντων», είπε ο Ρώσος υπουργός.
Την ίδια ώρα, Σεργκέι Λαβρόφ υπογράμμισε ότι Ρωσία και Κίνα θα κάνουν τα πάντα για να προστατεύουν τις οικονομικές και εμπορικές τους σχέσεις από τις απειλές μη φιλικών χωρών. «Δεν μπορεί κανείς να συναλλάσσεται μέσω τελεσιγράφων, μέσω κυρώσεων, αναγκάζοντας άλλες χώρες να υιοθετούν ένα συγκεκριμένο είδος συμπεριφοράς». Ακόμη, ανέφερες ότι η Μόσχα απορρίπτει τις προσπάθειες της Δύσης να παρουσιάσει τη Ρωσία και την Κίνα ως αντάρτες της «διπλωματίας των εμβολίων» κατά του κορωνοϊού, καθώς αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
«Θα ήθελα να υπογραμμίσω αυτό που ο (Ρώσος) πρόεδρος (Βλαντίμιρ) Πούτιν επεσήμανε χθες στη διάρκεια μιας συνάντησης για την παραγωγή και τη διανομή εμβολίων, όταν δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα πρέπει να οδηγούμαστε από ανθρωπισμό σε αυτά τα ζητήματα, από το ενδιαφέρον να σώσουμε ζωές και όχι από γεωπολιτικές σκέψεις και μια εμπορική προσέγγιση να ξεπεράσουμε τον ανταγωνιστή», είπε ο Ρώσος υπουργός και προσέθεσε: «Είναι απολύτως απαραίτητο να το θυμούνται όλοι αυτό, περιλαμβανομένων των εταίρων μας στη Δύση που προσπαθούν να παρουσιάσουν τη Ρωσία και την Κίνα ως αντάρτες του λεγόμενου τομέα “της διπλωματίας των εμβολίωνˮ. Αυτό είναι εντελώς αναληθές».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.