Κοσμος

Μιανμάρ: Σύμβολο των διαδηλώσεων η 19χρονη που σκοτώθηκε

«Όλα θα πάνε καλά», έγραφε το μήνυμα στη μπλούζα της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 19χρονη φορώντας τη μπλούζα με το μήνυμα «Όλα θα πάνε καλά»
Η 19χρονη φορώντας τη μπλούζα με το μήνυμα «Όλα θα πάνε καλά» © Twitter / Yun Waddy

Μιανμάρ: Η δολοφονία της 19χρονης που ξεχώρισε στις διαδηλώσεις κατά του πραξικοπήματος για το μήνυμα στη μπλούζα της.

Σύμβολο της αιματηρής καταστολής στη Μιανμάρ έγινε η 19χρονη Κιάλ Σιν, ένα νεαρό κορίτσι που βρέθηκε στις διαδηλώσεις κατά του πραξικοπήματος και σκοτώθηκε από πυρά σε δρόμου του Μανταλάι.

Η παρουσία της 19χρονης είχε ξεχωρίσει, μιας και είχε επιλέξει να φορά μία μπλούζα που έγραφε «Όλα θα πάνε καλά». Φωτογράφοι και διαδηλωτές την είχαν απαθανατίσει στους δρόμους της πόλης λίγο πριν πέσει νεκρή. Μετά τον θάνατό της, οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στα social media.

Η Έιντζελ, όπως έγινε επίσης γνωστή, γνώριζε τους κινδύνους που έκρυβε η απόφασή της να κατευθυνθεί προς τη διαδήλωση, γι' αυτό και είχε ποστάρει προσωπικά της στοιχεία, όπως την ομάδα αίματος, αριθμό τηλεφώνου και δήλωση για δωρεά οργάνων σε περίπτωση θανάτου της.

Στην κηδεία της, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε και τραγούδησε: «Δεν θα υπάρξει συγχώρεση για σας μέχρι το τέλος του κόσμου». «Αισθανόμαστε τόσο οργισμένοι από την απάνθρωπη συμπεριφορά τους και τόσο λυπημένοι. Θα πολεμήσουμε την δικτατορία μέχρι το τέλος. Πρέπει να νικήσουμε», δήλωσε ένας νεαρός Βιρμανός στην κηδεία.

Από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 54 άνθρωποι, αλλά ο απολογισμός μπορεί να είναι πολύ βαρύτερος, σύμφωνα με την Μισέλ Μπατσελέτ, Ύπατη Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ