#MeToo: Βροχή καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε Κύπρο
Αίσθηση προκαλούν καταγγελίες κατά πολιτικού προσώπου και ενός ιερωμένου
Κύπρος - #MeToo - Καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις & κακοποιήσεις - Όλα ξεκίνησαν όταν η ολυμπιονίκης Άντρη Ελευθερίου κατήγγειλε αθλητικό παράγοντα
Πληθαίνουν και στην Κύπρο οι φωνές γυναικών που καταγγέλλουν σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις από άντρες με εξουσία. Οι αποκαλύψεις #MeToo στην Κύπρο άρχισαν όταν η ολυμπιονίκης στην σκοποβολή Άντρη Ελευθερίου κατήγγειλε περί τα τέλη Ιανουαρίου ότι υπέστη σεξουαλική παρενόχληση σε δύο περιπτώσεις από παράγοντα του Κυπριακού Αθλητισμού. Ακολούθησαν άλλες τέσσερις καταγγελίες αθλητριών που αφορούσαν την σεξουαλική παρενόχληση τους από προπονητές. Οι φάκελοι των υποθέσεων βρίσκονται ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα της χώρας, ο οποίος θα αποφασίσει για το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων.
#MeToo - Κύπρος - Καταγγελίa για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος πολιτικού
Οι καταγγελίες επεκτάθηκαν και στον χώρο της πολιτικής, όταν μία γυναίκα κατήγγειλε στην Αστυνομία πως πριν μερικά χρόνια δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από πολιτικό πρόσωπο ο οποίος διετέλεσε και Ευρωβουλευτής. Σύμφωνα με την καταγγελία, η σεξουαλική παρενόχληση από το πολιτικό πρόσωπο έγινε το 2013 και ενώ η καταγγέλουσα ήταν τότε 24 ετών. Η γυναίκα καταγγέλλει ότι ενώ βρισκόταν στην οικία του πολιτικού, ο ίδιος προέβη σε άσεμνες πράξεις εναντίον της. Η καταγγελία διερευνάται ήδη από την αστυνομία με την λήψη καταθέσεων από άτομα που κατονομάζονται στην καταγγελία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο πολιτικός αναμένεται να ανακριθεί από τις αρχές.
Σεξουαλική κακοποίηση από ιερωμένο
Αίσθηση προκαλούν και πρόσφατες καταγγελίες που εμπλέκουν και την εκκλησία της Κύπρου αφού προ μερικών ημερών γυναίκα επανέφερε καταγγελίες περί βιασμού της από υψηλόβαθμο ιερωμένο το 2011. Τότε η υπόθεση είχε αποσιωπηθεί, ωστόσο η γυναίκα επανήλθε με νέα καταγγελία η οποία διέρρευσε σε μέσα ενημέρωσης. Eπιπλέον χθες η εφημερίδα «πολίτης» δημοσιοποίησε μαρτυρία δεύτερης γυναίκας, η οποία καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από τον ίδιο ιερωμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες εντός των επόμενων ημερών ο ιερωμένος θα κληθεί για ανάκριση σε σχέση με τις δύο υποθέσεις.
ΠΗΓΗ: Deutsche Welle
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απαιτείται η επικύρωσή της από τα κοινοβούλια των κρατών- μελών της Mercosur, Αργεντινή, Βραζιλία, Παραγουάη και Ουρουγουάη
Στο Κίεβο ο χειμώνας είναι μέρος του πολέμου - το κρύο, το σκοτάδι, η έλλειψη ενέργειας λειτουργούν ως βασικά εργαλεία πίεσης. «Η Ουκρανία έχει μπει σε μια φάση πολέμου φθοράς», λέει ο Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος.
Ο Τραμπ επιβάλει δασμούς σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες - Σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου
Η κατάθεση αποκαλύπτει σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα ασφαλείας
Ο συριακός στρατός ζήτησε από τους αμάχους να απομακρυνθούν από στρατιωτικές εγκαταστάσεις της επαρχίας Ράκα
Μάλιστα,το βίντεο τραβήχτηκε από την πριγκίπισσα Λίλιμπετ
Στο κέντρο της Λάρνακας βρίσκονται ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις
Στους προσκληθέντες και ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι
Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη Δανία και τη Γροιλανδία
Το αεροπλάνο είχε προορισμό το Μακασάρ, στο Νότιο Σουλαουέζι
Η γυναίκα από την Αυστραλία νόμιζε ότι χαϊδεύει τον σκύλο της, αλλά έκανε λάθος
Πάνω από 3.000 οι νεκροί στο Ιράν
Η ανάλυση του Economist
Η Ευρώπη αναζητά την «κόκκινη γραμμή» απέναντι στον Τραμπ
Οι 27 και τα κράτη μέλη της Mercosur άρχισαν διαπραγματεύσεις το 1999
Δραπέτευσε τον Δεκέμβριο για να παραλάβει το Νόμπελ Ειρήνης στη Νορβηγία
Η 33χρονη παρασύρθηκε από SUV και σύρθηκε για περίπου ένα τετράγωνο
Το όχημα έπεσε ανεξέλεγκτα πάνω στα παιδιά
Πάνω από 800 απαγχονισμοί ήταν προγραμματισμένοι για τις επόμενες μέρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.