Κοσμος

Μεγάλη Βρετανία - Κορωνοϊός: Οριακή η κατάσταση στα νοσοκομεία

Η μετάλλαξη του ιού συνεχίζει να εξαπλώνεται με τη ροή νέων περιστατικών να μη σταματά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στη Μεγάλη Βρετανία - Ασθενοφόρα στο Λονδίνο
Κορωνοϊός στη Μεγάλη Βρετανία - Ασθενοφόρα στο Λονδίνο © EPA/ANDY RAIN

Τελειώνουν τα κρεβάτια στα νοσοκομεία, καθώς ο κορωνοϊός στη Μεγάλη Βρετανία δεν σταματά να εξαπλώνεται, με αποτέλεσμα να αναζητούνται κλίνες σε γηροκομεία.

Κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς τα βρετανικά νοσοκομεία βρίσκονται σε οριακή κατάσταση λόγω του κορωνοϊού.

Τα νέα κρούσματα Covid-19 δεν σταματούν, καθώς η μετάλλαξη του ιού συνεχίζει να εξαπλώνεται σε περιοχές της χώρας.

Τα νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο πλησιάζουν στο σημείο κορεσμού, όπως μετέδωσε το BBC, με αποτέλεσμα να αναζητούνται διαθέσιμες κλίνες σε οίκους ευγηρίας, γηροκομεία και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

«Η κατάσταση οξύνεται με μεγάλη ταχύτητα. Την περασμένη εβδομάδα είδαμε να φθάνουν στα νοσοκομεία 5.000 νέοι ασθενείς της Covid-19, δηλαδή το αντίστοιχο 10 νοσοκομείων γεμάτων με ασθενείς Covid» ανέφερε ο Κρις Χόπσον, σε δηλώσεις του στο BBC. «Φθάνουμε στο σημείο του κορεσμού» πρόσθεσε το στέλεχος του NHS Providers -οργανισμού που εκπροσωπεί τις νοσοκομειακές μονάδες του δημόσιου τομέα.

Και γνωστοποίησε, παράλληλα, ότι αναζητούνται διαθέσιμες κλίνες για ασθενείς Covid-19 σε οίκους ευγηρίας και γηροκομεία.

Κορωνοϊός στη Μεγάλη Βρετανία: Για πρώτη φορά, από τον περασμένο Απρίλιο, πάνω από 1.000 νεκροί σε ένα 24ωρο

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν περισσότερα από 62.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία, την ώρα που οι νεκροί ξεπέρασαν τους 1.000 σε μια ημέρα -για πρώτη φορά από τον περασμένο Απρίλιο.

Πλέον, οι νεκροί από κορωνοϊό στη Μεγάλη Βρετανία έχουν φθάσει τις 77.346. Οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία ξεπερνούν τις 30.000, νέο ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Οπωσδήποτε χειρότερη η κατάσταση σε σχέση με το πρώτο κύμα και δυσκολότερα διαχειρίσιμη» ξεκαθάρισε ο Ρούπερτ Πιρς, εντατικολόγος του Royal London Hospital. Σε ερώτηση του BBC, αν τις επόμενες δύο εβδομάδες τα νοσοκομεία θα δεχτούν πολύ μεγάλο αριθμό νέων περιστατικών Covid-19, ο Πιρς απάντησε: «Σε όλη μου την καριέρα δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα πω κάτι τέτοιο, αλλά ναι το πιστεύω».

Και συμπλήρωσε: «Εκτός αν πάρουμε στα σοβαρά το lockdown, οι συνέπειες στην παροχή υπηρεσιών υγείας σε ολόκληρη την χώρα μπορεί να είναι καταστροφικές».

Κορωνοϊός στη Μεγάλη Βρετανία - Γεμάτα τα βρετανικά νοσοκομεία από ασθενείς - Ελπίδες στο εμβόλιο της AstraZeneca και το lockdown

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Μεγάλη Βρετανία χαρακτηρίζεται πλέον «οριακή» από τα βρετανικά ΜΜΕ, με ολόκληρη τη χώρα να βρίσκεται και επίσημα στο τρίτο καθολικό lockdown.

Οι ελπίδες της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον βασίζονται στην καραντίνα και στο πώς ο περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων και της αποφυγής συνωστισμού - συγχρωτισμού θα «σπάσει» την αλυσίδα του κορωνοϊού.

Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην επιτάχυνση του εμβολιασμού πολιτών με τα εμβόλια της Pfizer και της AstraZeneca κατά της Covid-19.

Στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου να έχουν εμβολιαστεί 14 εκατομμύρια άνθρωποι, η πλειονότητα των οποίων θα είναι άτομα άνω των 70 ετών και οι υγειονομικοί.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.