- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Πίεση από Τραμπ σε εκλογικό αξιωματούχο, να αλλάξει το αποτέλεσμα
Σύμφωνα με τη Washington Post, υπάρχει σχετικό ηχογραφημένο τηλεφώνημα, για την πολιτεία της Τζόρτζια
Σε ηχογραφημένο τηλεφώνημα, ο Ντόναλντ Τραμπ πιέζει εκλογικό αξιωματούχο της Τζόρτζια να αλλάξει τα αποτελέσματα (Washington Post)
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πίεσε τον κορυφαίο εκλογικό αξιωματούχο της Τζόρτζια να «βρει» επαρκείς ψήφους για να ανατρέψει την ήττα του στην πολιτεία, σύμφωνα με την ηχητική καταγραφή ενός τηλεφωνήματος χθες Σάββατο που περιήλθε στην κατοχή της εφημερίδας Washington Post, σε μια προσπάθεια του Τραμπ να προωθήσει τους αβάσιμους ισχυρισμούς του για νοθεία στις προεδρικές εκλογές.
Η Washington Post, που δημοσίευσε σήμερα αποσπάσματα του τηλεφωνήματος, διάρκειας μίας ώρας, μεταξύ του Τραμπ και του γενικού γραμματέα της πολιτείας της Τζόρτζια Μπραντ Ραφερνσπέργκερ, ενός Ρεπουμπλικανού, ανέφερε πως ο Ντόναλντ Τραμπ εναλλακτικά κολάκευε, ικέτευε και απειλούσε τον Ραφενσμπέργκερ με ποινικές επιπτώσεις, σε μια απόπειρα να αναιρέσει την ήττα του στην Τζόρτζια από τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος ο Ραφενσμπέργκερ και ο νομικός σύμβουλος του γραφείου του απέρριψαν τους ισχυρισμούς του Τραμπ και είπαν στον πρόεδρο ότι βασίζεται σε θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το τι αποτελεί μια δίκαιη και σωστή εκλογική διαδικασία. Τα ηχητικά αποσπάσματα, που δημοσίευσε η Post, το επιβεβαιώνουν.
«Οι πολίτες της Τζόρτζια είναι θυμωμένοι, οι πολίτες της χώρας είναι θυμωμένοι», λέει ο Τραμπ, σύμφωνα με ένα απόσπασμα της ηχογράφησης που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της αμερικανικής εφημερίδας. «Και δεν υπάρχει τίποτα το κακό να πεις, ξέρεις, ότι επαναυπολόγισες» τις ψήφους.
«Επομένως, κοίτα. Το μόνο που θέλω είναι αυτό. Θέλω απλά να βρω 11.780 ψήφους, που είναι μία περισσότερη απ’ όσες έχουμε. Διότι, κερδίσαμε την πολιτεία», αναφέρει ο μεγιστάνας στην ηχογράφηση, επιμένοντας πως δεν «υπάρχει περίπτωση» να έχει χάσει την πολιτεία.
Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει. Το γραφείο του Ραφενσπέργκερ δεν έχει ανταποκριθεί στα αιτήματα να σχολιάσει. Το γραφείο μετάβασης του Τζο Μπάιντεν δεν έχει σχολιάσει σχετικά.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η 18χρονη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καραϊβική
Παραμένουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η «ηρωική παρέμβαση» πολίτη που αφόπλισε και σκότωσε τον δράστη
Από την εγκαθίδρυση της κομμουνιστικής δικτατορίας και την ίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν πρέπει να έχει υπάρξει πρόεδρος που να βοηθάει τη Ρωσία τόσο πολύ.
Έκοψε τη διαφορά λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Προβληματισμός για τα προβλήματα του Starshield
«Θα γινόμουν εξαιρετική πρέσβειρα! Μιλάω ελληνικά, έχω ελληνικό διαβατήριο» υποστηρίζει
Οι αποκαλύψεις μέσα από το blog της και η βομβιστική επίθεση
Ένα podcast για τις αιτίες της απόλυσης της Αμερικανής πρέσβεως
Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Οι διαδηλωτές θέτουν πρωτίστως ζήτημα διαφθοράς
Η συμβολή των φετινών νικητών στη σύνδεση των ατομικών οικονομικών αποφάσεων με τη συνολική πορεία της οικονομίας
Έλεγε ότι ήταν «νεοναζί που φαντασιωνόταν μαζικές δολοφονίες»
«Δεν έχω μιλήσει μαζί της, νιώθω απογοήτευση» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νεκρός ο δράστης από πυρά κατοίκου που τον καταδίωξε
Τα σχόλια για την πρώτη ενημέρωση στον Λευκό Οίκο
HARD NEWS: Η αμερικανική πίεση στην Ευρώπη μέσω της ματωμένης Ουκρανίας | Οι μόνιμες αλλαγές στο εμπόριο | Ο παγκόσμιος συναγερμός για την ΤΝ
Σενάριο πρόωρης αποχώρησης από την ΕΚΤ
Τα προηγούμενα σχόλια για τις γυναίκες στα γυμναστήρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.