- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπάιντεν: Το σχέδιο του Τραμπ για τους εμβολιασμούς έχει αργήσει
«Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς: οι επόμενες εβδομάδες και μήνες θα είναι πολύ δύσκολες για τη χώρα μας»
Ο Τζο Μπάιντεν επέκρινε τις καθυστερήσεις που προέκυψαν στους εμβολιασμούς ατόμων κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις καθυστερήσεις που προέκυψαν στους εμβολιασμούς ατόμων για τον κορωνοϊό.
«Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για χορηγήσεις εμβολίων έχει καθυστερήσει σημαντικά», δήλωσε ο Μπάιντεν, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του από την πόλη του Γουίλμιγκτον, στο Ντέλαγουερ.
Περίπου 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση ενός από τα δύο αδειοδοτημένα εμβόλια (των Pfizer / BioNTech και της Moderna), σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Αυτός ο αριθμός απέχει πολύ από τον δηλωμένο στόχο της κυβέρνησης Τραμπ, η οποία είχε υποσχεθεί πως 20 εκατομμύρια άτομα θα εμβολιάζονταν έως το τέλος του έτους.
«Είμαστε κάτω από το επίπεδο στο οποίο θα θέλαμε να είμαστε», αναγνώρισε ο επιφανής ανοσολόγος δρ. Άντονι Φάουτσι, σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την υγειονομική κρίση. Εξέφρασε την ελπίδα ότι οι καθυστερήσεις θα καλυφθούν τον Ιανουάριο.
«Πρέπει να είμαστε ειλικρινής: οι επόμενες εβδομάδες και μήνες θα είναι πολύ δύσκολες για τη χώρα μας», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν. «Ίσως οι πιο δύσκολες ολόκληρης της πανδημίας».
Λίγες ώρες νωρίτερα, η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, έλαβε σήμερα την πρώτη από τις δύο δόσεις του εμβολίου της Moderna για την Covid-19, προτρέποντας με την ευκαιρία αυτή όλους τους Αμερικανούς πολίτες να εμβολιαστούν.
«Θέλω να ενθαρρύνω όλον τον κόσμο να εμβολιαστεί. Είναι σχετικά ανώδυνο. Γίνεται πολύ γρήγορα. Είναι ασφαλές», δήλωσε στις κάμερες, αφού έκανε την ένεση.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Toν έχουν καταγγείλει η θετή κόρη του, η σύζυγός του, η πεθερά του, η κουνιάδα του και μία φίλη του ζευγαριού
Η υπηρεσία θα συνδέεται με το Facebook και το Instagram
Ο βιοχάκερ επιχειρηματίας που θέλει να πατάξει τον θάνατο στο πιο αλλόκοτο πείραμα με τη σύντροφό του, Κέιτ Τόλο
Παρουσιάστηκε ο Νόμος για την Οικονομικά Προσιτή Στέγαση από την Κομισιόν
2,7 δισ. ευρώ διαχειρίζεται ο μεγαλοεπενδυτής Κρις Ρόκος, ο οποίος αποφάσισε να μεταφέρει τη φορολογική του έδρα στην Ελλάδα
Με αφορμή τον θάνατο ενός εγκληματία πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και την πολιτική αποσιώπησης
Ποιες βασιλικές οικογένειες δίνουν το παρών
Περισσότεροι από 46.000 Νορβηγοί πέρασαν μπροστά από το φέρετρό του τις τελευταίες ημέρες
Το πλοίο μετέφερε 2 εκατ. βαρέλια μαζούτ
Δεξαμενόπλοιο υπό παναμαϊκή σημαία δέχθηκε επίθεση - Η πυρκαγιά που ξέσπασε κατασβέστηκε
Γιατί ο φόβος του ισλαμισμού δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για την ανοχή απέναντι στην ακροδεξιά
Διπλωματική σύγκρουση χωρίς προηγούμενο μετά τις κυρώσεις του Λονδίνου για τους οικισμούς
Ο κόσμος των καθαρτικών, της πρόκλησης εμετού και της ανηλεούς κατάναλωσης φαγητού
Έρευνα του ECFR αποκαλύπτει κρίση εμπιστοσύνης και διεύρυνση του «χάσματος φαντασίας»
Οι γονείς του βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα του συμβάντος
Το έργο στο οποίο συμμετέχει
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου που προκάλεσε
Ο Μερτς έχει δεσμευτεί να παραμείνει στην εξουσία και να προωθήσει ένα εμβληματικό πακέτο επώδυνων μεταρρυθμίσεων
Το απόσπασμα της συνέντευξης κυκλοφορεί ξανά στα social media ενόψει της 25ης επετείου
Οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο το 2024, ωστόσο στη συνέχεια χώρισαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.