Κοσμος

Brexit: Πολύ κοντά σε εμπορική συμφωνία Μεγάλη Βρετανία και ΕΕ

Συνεχίζεται ο πυρετός διαβουλεύσεων καθώς γεφυρώνεται το χάσμα - Κομβική η παρέμβαση Μπόρις Τζόνσον και Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Brexit
Brexit © Pixabay

Μεγάλη Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αποκλείεται να καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία μετά το Brexit, μετέδωσε το Bloomberg.

Αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες να υπάρξει εμπορική συμφωνία μετά το Brexit ανάμεσα στη Μεγάλη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και δεν αποκλείεται να βρεθεί η «χρυσή» τομή μέσα στα επόμενα 24ωρα, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

«Υπάρχει αέρας αισιοδοξίας. Οι τελευταίες "πινελιές" είναι μεταξύ της Φον ντερ Λάιεν και του Μπόρις (Τζόνσον)» εξήγησε σε δήλωσή του στο RTE Ευρωπαίος διπλωμάτης, ζητώντας να μην κατονομαστεί. Το Reuters μετέδωσε, επικαλούμενο τρεις διπλωματικές πηγές από την ΕΕ, ότι τα κράτη-μέλη έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη θέσπιση μιας νέας εμπορικής συμφωνίας με τη Μεγάλη Βρετανία, από την 1η Ιανουαρίου 2021, προκειμένου να είναι έτοιμα σε περίπτωση που «δοθούν τα χέρια».

Σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο και να υπάρξει εμπορική συμφωνία μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον και η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν παρενέβησαν τα τελευταία 24ωρα, αναλαμβάνοντας ουσιαστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Μεγάλη Βρετανία αποχωρεί από την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά στο τέλος του 2020.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ