Κοσμος

Γιατί ο Άλμπερτ Μπουρλά δεν έχει κάνει ακόμη το εμβόλιο κορωνοϊού

Ο CEΟ της Pfizer εξήγησε τον λόγο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άλμπερτ Μπουρλά, CEO της Pfizer
Άλμπερτ Μπουρλά, CEO της Pfizer © EPA/GIAN EHRENZELLER

Ο Άλμπερτ Μπουρλά δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό, καθώς δεν θέλει να «κλέψει» τη σειρά από «ευπαθείς» ομάδες και υγειονομικούς υπαλλήλους.

Απάντηση στην ερώτηση γιατί δεν έχει κάνει ακόμη το εμβόλιο του κορωνοϊού έδωσε ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Μιλώντας στο CNBC, ο CEO της Pfizer ανέφερε ότι δεν έχει εμβολιαστεί με το εμβόλιο που παράγει η εταιρεία του σε συνεργασία με την BioNTech.

Ο λόγος; Δεν θέλει να «κλέψει» τη σειρά κανενός, καθώς -όπως επεσήμανε- δεν ανήκει στις «ευπαθείς ομάδες» ούτε είναι υγειονομικός υπάλληλος που να εργάζεται στην πρώτη γραμμή της «μάχης» με τον κορωνοϊό. Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι είναι 59 ετών, με σχετικά καλή υγεία και θεωρεί ότι θα ήταν «απρεπές» να λάβει το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech πριν αυτό χορηγηθεί σε ανθρώπους που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Σχετικά με το αν εμβολιαζόταν για τον κορωνοϊό μπροστά στην κάμερα, ο Άλμπερτ Μπουρλά υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο θα βοηθούσε να αυξηθεί η αποδοχή του εμβολίου από τους πολίτες. Πρόσθεσε, πάντως, ότι μέχρι στιγμής ούτε ο ίδιος ούτε κανένα άλλο στέλεχος της εταιρείας, καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο, δεν θα προηγηθεί στη σειρά για τον εμβολιασμό.

Στις 21 Δεκεμβρίου 2020 συνεδριάζει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) προκειμένου να λάβει την απόφαση για την έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech. Το συγκεκριμένο εμβόλιο χορηγείται ήδη σε πολίτες στη Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Ο CEO της Pfizer κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες να εμπιστεύονται την επιστήμη και να εμβολιαστούν «όποτε είναι αυτό κατάλληλο με βάση την ηλικία και το επάγγελμά τους». «Πρόκειται για ένα εμβόλιο που αναπτύχθηκε χωρίς καμία έκπτωση από μία εταιρεία με διαπιστευτήρια 171 ετών» κατέληξε ο Άλμπερτ Μπουρλά, CEO της Pfizer.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ