Κοσμος

Άλμπερτ Μπουρλά: Κανένα θέμα για Pfizer στη διανομή του εμβολίου

Η ανακοίνωση από την εταιρεία και οι αναφορές για προβλήματα στη διανομή των υγειονομικών φορτίων στις ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νταλίκες σε εργοστάσιο της Pfizer στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ
Νταλίκες σε εργοστάσιο της Pfizer στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ © EPA/TANNEN MAURY

Ο Άλμπερτ Μπουρλά, CEO της Pfizer, ξεκαθαρίζει ότι η εταιρεία δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στην παραγωγή και τη διανομή του εμβολίου στις ΗΠΑ.

Την ξεκάθαρη θέση ότι «η Pfizer δεν αντιμετωπίζει προβλήματα στην παραγωγή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού» εξέφρασε ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Και πρόσθεσε στο μήνυμά του στο Twitter ότι «καμία αποστολή δεν έχει καθυστερήσει». Ο CEO της Pfizer έδωσε στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία για τις δόσεις του εμβολίου που έχουν σταλεί μέχρι στιγμής στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι σε Μεγάλη Βρετανία, Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός πολιτών με το εμβόλιο της Pfizer, την ώρα που η Κομισιόν περιμένει την απόφαση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ο οποίος συνεδριάζει στις 21 Δεκεμβρίου 2020 για την έγκριση του σκευάσματος κατά της Covid-19.

«Αυτή την εβδομάδα, αποστείλαμε με επιτυχία και τις 2,9 εκατομμύρια δόσεις που μας ζητήθηκαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, στις τοποθεσίες που μας υποδείχτηκαν. Έχουμε εκατομμύρια δόσεις στις αποθήκες μας, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει οδηγίες για την αποστολή κι άλλων εμβολίων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Pfizer μετά τις αναφορές ότι υπάρχει πρόβλημα στην παραγωγή και τη διανομή του εμβολίου στις ΗΠΑ.

«Είμαστε σίγουροι ότι θα καταφέρουμε να διανείμουμε 50 εκατ. δόσεις αυτήν τη χρονιά και 1,3 δισ. δόσεις το 2021 και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να παραδώσουμε το εμβόλιό μας στον αμερικανικό λαό» καταλήγει η ανακοίνωση της Pfizer, που συνοδεύει το μήνυμα του Άλμπερτ Μπουρλά στο Twitter.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ