Κοσμος

Φον ντερ Λάιεν: Tαυτόχρονη έναρξη εμβολιασμών σε όλη την ΕΕ

Τι δήλωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ursula von der Leyen / Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν © EPA/OLIVIER HOSLET / POOL

«Σας καλώ να ξεκινήσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται τους εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό, μαζί ως 27 κράτη μέλη» δήλωσε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν

«Όλες οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς την ίδια ημέρα», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Σας καλώ να ξεκινήσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται με τους εμβολιασμούς, μαζί ως 27 κράτη μέλη, και να ξεκινήσουμε την μάχη την ίδια ημέρα, όπως αντιμετωπίσαμε με ενότητα όλο το προηγούμενο διάστημα. Ας ξεκινήσουμε την εκρίζωση του φριχτού αυτού ιού μαζί και με ενότητα» ανέφερε κατά την ομιλία της στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Μητσοτάκης: Η επιχείρηση «Ελευθερία» θα μας απελευθερώσει από την πανδημία

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην εκστρατεία που θα αρχίσει η κυβέρνηση για τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό, ονομάζοντας την επιχείρηση «Ελευθερία».

«Ο εμβολιασμός σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της πανδημίας. Την ελευθερία μας, και γι' αυτό έτσι θα ονομάσουμε αυτή την επιχείρηση. Την ελευθερία να ζούμε απελευθερωμένοι από την ομηρία της πανδημίας, να πάρουμε πίσω τις ζωές μας και να γιορτάσουμε το 2021 τα 200 χρόνια της ελευθερίας μας ως έθνος. Είναι στο χέρι μας αύριο το εμβόλιο να το κάνουμε όλοι. Η αισιόδοξη επόμενη μέρα είναι πραγματικά στα χέρια μας και σας καλώ να τη χτίσουμε με ενότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επικοινωνιακή εκστρατεία, όπου θα αξιοποιήσει τους πάντες, κάνοντας αναφορά και στους φαρμακοποιούς, οι οποίοι θα βοηθήσουν και στο κλείσιμο των ραντεβού για τον εμβολιασμό. «Θα πετύχουμε. Αλλά η απειλή θα καραδοκεί έως τον εμβολιασμό του 60% του πληθυσμού και γι' αυτό η προσήλωση στα μέτρα θα πρέπει να συνεχιστεί. Θα φοράμε μάσκα κατά το εμβόλιο και θα φοράμε μάσκα και μετά το εμβόλιο» είπε χαρακτηριστικά.

Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι 

Όπως έχουν τονίσει από το υπουργείο Υγείας, σε πρώτη φάση θα εμβολιαστούν οι άνθρωποι του συστήματος Υγείας και οι ευπαθείς ομάδες, ενώ σε τρίτη φάση, μετά τον Φεβρουάριο, θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί στους υπόλοιπους πολίτες. Σε πρώτη φάση δεν αναμένεται να εμβολιαστούν έγκυες, ανήλικα παιδιά, αλλά και όσοι έχουν ήδη νοσήσει από κορωνοϊό, όπως τόνισε την Δευτέρα η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, το ραντεβού θα γίνεται μέσω άυλης συνταγογράφησης, με τους πολίτες να λαμβάνουν SMS σχετικά με την ημερομηνία του ραντεβού όπου θα πρέπει να κάνουν αποδοχή ή να το απορρίψουν και να αναζητηθεί νέα ημερομηνία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ