Κοσμος

ΗΠΑ: Αναχώρησαν τα πρώτα φορτηγά με εμβόλια της Pfizer (εικόνες)

Εργαζόμενοι δεν σταματούσαν να χειροκροτούν

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νταλίκες με κοντέινερ βγαίνουν από τις εγκαταστάσεις της Pfizer στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ - Μεταφέρουν τις πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού
Νταλίκες με κοντέινερ βγαίνουν από τις εγκαταστάσεις της Pfizer στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ - Μεταφέρουν τις πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού @ Pete Muntean/Twitter

Ξεκίνησαν από το Μίσιγκαν των ΗΠΑ οι νταλικές που μεταφέρουν τις πρώτες δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τον κορωνοϊό - Δείτε εικόνες.

Οι πρώτες νταλίκες με εμβόλια της Pfizer κατά του κορωνοϊού ξεκίνησαν από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ.

Τα φορτηγά μεταφέρουν κοντέινερ που περιέχουν τα ειδικά «πακέτα» με τις πρώτες δόσεις του εμβολίου.

Προορισμός για τις νταλίκες που βγήκαν από τις εγκαταστάσεις της Pfizer στις ΗΠΑ τα αεροδρόμια της πολιτείας, προκειμένου να μεταφερθούν με αεροπλάνα σε σημεία διανομής σε άλλες πολιτείες και από εκεί με νταλίκες στα εμβολιαστικά κέντρα. Εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα και ηλικιωμένοι φιλοξενούμενοι οίκων ευγηρίας θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ είναι η 5η χώρα στον κόσμο που έδωσε το «πράσινο φως» για τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στους πολίτες (σ.σ. μετά τη Μεγάλη Βρετανία, το Μπαχρέιν, τον Καναδά και το Μεξικό). Οι ΗΠΑ είναι πρώτες με διαφορά τόσο σε συνολικό αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού όσο και σε θύματα Covid-19 στον πλανήτη.

Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι στην ατμόσφαιρα υπήρχε διάχυτη αισιοδοξία και μια αίσθηση «ανακούφισης», με εργαζόμενους του εργοστασίου της Pfizer στο Μίσιγκαν να χειροκροτούν και να επευφημούν καθώς γινόταν η φόρτωση των εμβολίων. Εκτιμάται ότι μέχρι το πρωί της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου 2020 οι πρώτες παρτίδες από το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech θα έχουν φθάσει σε 50 πολιτείες των ΗΠΑ και δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να ξεκινήσει ο εμβολιασμός.

«Μπορούμε να περιμένουμε πως 145 κέντρα σε όλες τις πολιτείες θα λάβουν το εμβόλιο τη Δευτέρα, 425 κέντρα επιπλέον την Τρίτη. Και τα 66 τελευταία κέντρα την Τετάρτη, με τα οποία θα τελειώσει η πρώτη παράδοση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech» εξήγησε σε δηλώσεις του ο στρατηγός Γκας Πέρνα, ο οποίος συντονίζει στην επιχείρηση «Warp Speed» -το τιτάνιο σχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης για τη διανομή του εμβολίου με ταχύτητα και ασφάλεια στην αμερικανική επικράτεια.

 

 

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, κλιμάκια της Ομοσπονδιακής Δικαστικής Αστυνομίας (US Marshals Service) συνοδεύουν κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας τα φορτία από το εργοστάσιο μέχρι τον τελικό προορισμό τους. Τα θωρακισμένα οχήματα δεν αφήνουν στιγμή τις νταλίκες που μεταφέρουν το πολύτιμο φορτίο των Pfizer/BioNTech.

Pfizer - Κορωνοϊός: Έτσι γίνεται η αποθήκευση του εμβολίου - Πώς θα γίνει η διανομή 

Τα πακέτα της Pfizer, με ξηρό πάγο για να παραμένουν στην κατάλληλη θερμοκρασία, περιέχουν μέχρι 4.875 δόσεις και κατά το πρώτο στάδιο του ταξιδιού τους μεταφέρονται από το Καλαμαζού του Μίσιγκαν (σ.σ. έδρα του εργοστασίου της Pfizer) σε αεροδρόμια της πολιτείας.

Κατά τη διάρκεια της παρασκευής, της συσκευασίας και της μεταφοράς τα υγειονομικά μέτρα είναι πολύ αυστηρά. Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech πρέπει να μεταφέρεται και να αποθηκεύεται στους μείον 70 βαθμούς Κελσίου.

Μόλις οι νταλίκες φθάσουν στα αεροδρόμια, εργάτες θα φορτώσουν τα εμβόλια στα αεροσκάφη, που θα τα μεταφέρουν στους κόμβους αεροπορικών φορτίων της United Parcel Service ή της FedEx, στο Λούισβιλ του Κεντάκι και στο Μέμφις του Τενεσί αντιστοίχως.

Από εκεί θα μεταφερθούν με φορτηγά η αεροπορικώς σε εγκαταστάσεις κοντά στα 145 σημεία στις ΗΠΑ, όπου έχει προγραμματιστεί να παραληφθούν οι πρώτες δόσεις. Διανομείς της UPS και της FedEx, οι οποίοι μπορεί επίσης να μεταφέρουν δώρα για τις γιορτές και άλλα πακέτα, θα παραδώσουν πολλές από τις «βαλίτσες» αυτές αύριο, Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020, σε υγειονομικό προσωπικό. Το φορτίο αυτό είναι το πρώτο από τα τρία που αναμένονται αυτήν την εβδομάδα.

Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι οι UPS και FedEx δίνουν στο εμβόλιο πρώτη προτεραιότητα, έχοντας κρατήσει χώρο για αυτό σε αεροπλάνα και φορτηγά σε μια περίοδο που η πανδημία και το ηλεκτρονικό εμπόριο, που συνδέεται με τις γιορτές στο τέλους της χρονιάς, δημιουργούν περισσότερη ζήτηση για μεταφορές.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ