- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Εμβόλιο - ΠΟΥ: Μην ποδοπατηθούν οι φτωχοί από τους πλούσιους
«Αρχίζουμε να διακρίνουμε το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού»
ΠΟΥ-Covid-19: Οι πλούσιοι δεν πρέπει να «ποδοπατήσουν» τους φτωχούς στην κούρσα για το εμβόλιο του κορωνοϊού, λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Οι πλούσιοι δεν πρέπει να «ποδοπατήσουν» τους φτωχούς στην κούρσα για το εμβόλιο κατά της Covid-19, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, κατά τη διάρκεια μιας συνόδου του ΟΗΕ για την πανδημία.
«Με τα θετικά αποτελέσματα των δοκιμών στα εμβόλια τις τελευταίες εβδομάδες, το φως στην άκρη του τούνελ γίνεται ολοένα και εντονότερο», είπε, τη δεύτερη ημέρα της συνόδου.
«Αρχίζουμε να διακρίνουμε το τέλος της πανδημίας», που έχει μολύνει ήδη περισσότερους από 65 εκατομμύρια ανθρώπους, εκ των οποίων περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο έχουν πεθάνει, συμπλήρωσε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, προσθέτοντας «Εντούτοις, ο ΠΟΥ ανησυχεί ότι υπάρχει μια ολοένα και μεγαλύτερη αντίληψη ότι η πανδημία Covid-19 έχει τελειώσει».
«Όμως, ας είμαστε ξεκάθαροι: δεν μπορούμε απλά να αποδεχθούμε έναν κόσμο στον οποίο οι φτωχοί και οι περιθωριοποιημένοι θα ποδοπατηθούν από τους πλούσιους και τους ισχυρούς στην κούρσα προς τα εμβόλια», επισήμανε ο ίδιος.
«Είναι μια παγκόσμια κρίση και οι λύσεις πρέπει να μοιράζονται όπως τα παγκόσμια δημόσια αγαθά, όχι σαν ιδιωτικές ιδιοκτησίες που διευρύνουν τις ανισότητες», συνέχισε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, προτού καταλήξει: «Κανείς δεν πρέπει να μείνει στην άκρη».
Όπως ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, μία ημέρα πριν, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους προειδοποίησε για την ιδέα ότι το εμβόλιο θα επιλύσει όλα τα προβλήματα.
«Δεν θα εξαλείψει τις αδυναμίες που βρίσκονται στη ρίζα της πανδημίας. Δεν υπάρχει εμβόλιο κατά της φτώχειας, δεν υπάρχει εμβόλιο κατά της πείνας. Δεν υπάρχει εμβόλιο κατά των ανισοτήτων, δεν υπάρχει εμβόλιο κατά της κλιματικής αλλαγής», υπογράμμισε.
«Όταν η πανδημία τελειώσει, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις απ’ ότι στην αρχή».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Όσα είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.