- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γαλλία: Ουρές σε καταστήματα και κουρεία ενόψει των Χριστουγέννων
Η Γαλλία χαλάρωσε εν μέρει τα περιοριστικά μέτρα
Ουρές σε καταστήματα και κουρεία που ξανάνοιξαν στη Γαλλία, υπό προϋποθέσεις, ενόψει των Χριστουγέννων.
Ανυπομονώντας να κουρευτούν, πολλοί Γάλλοι σχημάτιζαν ουρά σήμερα, 28 Νοεμβρίου, έξω από κομμωτήρια και κουρεία, ενώ τα πολυκαταστήματα που διαθέτουν δώρα και χριστουγεννιάτικα στολίδια είχαν την τιμητική τους, καθώς η Γαλλία χαλάρωσε εν μέρει τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, ενόψει και των Χριστουγέννων.
Καταστήματα ένδυσης, υπόδυσης και παιχνιδιών επαναλειτουργούν από σήμερα σε όλη τη χώρα, σε μια πρώτη χαλάρωση του λοκντάουν που ξεκίνησε στις 30 Οκτωβρίου και θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Τα εστιατόρια και τα μπαρ θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου.
«Σήμερα έρχονται κάποιοι που περίμεναν επί εβδομάδες για να κουρευτούν, ενώ άλλοι θέλουν να είναι έτοιμοι για τα Χριστούγεννα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει μετά», είπε ο Ρεμί Τορ, ένας κουρέας στο κεντρικό Παρίσι.
Ένας κομμωτής στο δυτικό Παρίσι είπε στο πρακτορείο Reuters ότι μολονότι δέχεται με ραντεβού, τα οποία κλείνουν οι πελάτισσες μέσω του διαδικτύου, πολλοί εμφανίζονται στην πόρτα του και κάνουν ουρά απ’ έξω για να τους δεχτεί. «Με βάση τους ισχύοντες κανόνες, δεν μπορούν να περιμένουν έξω», τόνισε.
Ως προϋπόθεση για το άνοιγμα, η κυβέρνηση μείωσε τον αριθμό των ανθρώπων που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στα καταστήματα, ένα γεγονός που δυσκολεύει τα μικρότερα από αυτά. Πολλοί ιδιοκτήτες διαμαρτύρονται ότι είναι δύσκολο να λειτουργήσουν με τους νέους κανόνες, ενώ ταυτόχρονα η κίνηση είναι λιγοστή, δεδομένου ότι οι πελάτες περιμένουν την Black Friday, την ημέρα των μεγάλων προσφορών, που φέτος εκτάκτως μετατέθηκε κατά μία εβδομάδα, για τις 4 Δεκεμβρίου.
Ο αντιδήμαρχος Εμανουέλ Γκρεγκουάρ είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό franceinfo ότι η δήμαρχος Αν Ινταλγκό θα συζητήσει με τις ενώσεις των λιανεμπόρων και θα τους επιτρέψει να ανοίξουν τα καταστήματα τις Κυριακές, για να αντισταθμίσουν τα χαμένα έσοδά τους. «Το 2020 θα είναι μια καταστροφική χρονιά για όλους, αλλά για να περιορίσουμε τη ζημιά, ο Δεκέμβριος θα είναι κρίσιμος μήνας», σημείωσε.
Η κυβέρνηση έχει ήδη επιτρέψει στα καταστήματα να λειτουργούν μέχρι τις 9 το βράδυ, ώστε να δέχονται περισσότερους πελάτες.
Στο Νοσοκομείο Παστέρ της Νίκας, οι κλίνες στην μονάδα εντατικής θεραπείας του οποίου διπλασιάστηκαν λόγω της Covid-19, η επικεφαλής Καρόλ Ισέ εξέφρασε την ελπίδα ο κόσμος να συμπεριφερθεί με υπευθυνότητα. «Ελπίζω να μην μετανιώσουμε για αυτό το άνοιγμα. Οι καταστηματάρχες κάνουν μια προσπάθεια, τώρα όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους», τόνισε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Το στιγμιότυπο αναπαράχθηκε ευρέως στα social media
Στόχος η παρεμπόδιση της εφοδιαστικής αλυσίδας της Μόσχας
Η στρατηγική της προσέγγισης με τον Αμερικανό πρόεδρο γυρίζει μπούμερανγκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.