- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τζορτζ Κλούνεϊ: Αντέδρασε η Βουδαπέστη στα σχόλια για τον Όρμπαν
Ο δημοφιλής ηθοποιός χαρακτήρισε τον Ούγγρο πρωθυπουργό «παράδειγμα μίσους και οργής»
Με τον Τζορτζ Κλούνεϊ τα «έβαλε» η Ουγγαρία λόγω των σχολίων που πραγματοποίησε ο δημοφιλής ηθοποιός για τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν.
Με τον Τζορτζ Κλούνεϊ τα έβαλε η Ουγγαρία λόγω των σχολίων του πρώτου για τον πρωθυπουργό της χώρας, Βίκτορ Όρμπαν, τον οποίο και ο ηθοποιός χαρακτήρισε ως «ένα παράδειγμα μίσους και οργής».
Συγκεκριμένα, η Ουγγαρία κατηγόρησε τον Τζορτζ Κλούνεϊ ότι έχει μια πολύ «περιορισμένη», σύμφωνα με τη Βουδαπέστη, γνώση της ιστορίας και της πολιτικής. «Αγαπάμε τον ηθοποιό Τζορτζ Κλούνεϊ… (όμως) η γνώση (του) για την ιστορία και την πολιτική μοιάζει να είναι αρκετά περιορισμένη», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών, Πέτερ Σιγιάρτο.
Μέλη της ουγγρικής κυβέρνησης έχουν κατά το παρελθόν κατηγορήσει τον ηθοποιό ότι είναι μαριονέτα στα χέρια του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, μαύρο πρόβατο του Βίκτορ Όρμπαν, τον οποίο κατηγορεί ότι συνωμοτεί εναντίον της κυβέρνησής του μέσω των ΜΚΟ που χρηματοδοτεί και ότι ενθαρρύνει τη μετανάστευση.
«Ο Σόρος εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για να επιτεθεί εναντίον της κυβέρνησης της Ουγγαρίας. Προκαλεί αγανάκτηση το ότι υπάρχουν ηθοποιοί (…) που δίνουν με αυτόν τον τρόπο τη μάχη του Σόρος», δήλωσε ο Ορς Φάρκας, κυβερνητικός εκπρόσωπος. Διάφορα ΜΜΕ, φιλικά προς τον Όρμπαν, δημοσίευσαν μια φωτογραφία όπου διακρίνεται ο Τζορτζ Κλούνεϊ με τον γιο του Τζορτζ Σόρος, Αλεξάντερ.
Η αντιπαράθεση ξεκίνησε με μια συνέντευξη-βίντεο που παραχώρησε ο Αμερικανός ηθοποιός στο περιοδικό GQ την περασμένη εβδομάδα, στην οποία μιλούσε για την τελευταία του ταινία The Midnight Sky. Εκεί αναφέρθηκε στον Βίκτορ Όρμπαν και την ουγγρική κυβέρνηση ως ένα παράδειγμα «μίσους και οργής».
«Δεν βρισκόμασταν μεσούσης της πανδημίας όταν η ταινία γυρίστηκε, όμως υπήρχαν όλα αυτά τα πράγματα, το μίσος και η οργή με τα οποία βρισκόμαστε αντιμέτωποι αυτή τη στιγμή της ιστορίας, παντού στον κόσμο, από τον Μπολσονάρο στη Βραζιλία στον Όρμπαν στην Ουγγαρία. Κοιτάξτε, υπάρχει πολύ μίσος και οργή», είχε πει.
Απαντώντας στις επικρίσεις της ουγγρικής κυβέρνησης, ο Τζορτζ Κλούνεϊ δήλωσε σήμερα στον ιστότοπο 24.hu ότι «είχε συναντηθεί με τον Τζορτζ Σόρος μία και μοναδική φορά, σε μια συνεδρίαση των Ηνωμένων Εθνών για τη μεταναστευτική κρίση, στην οποία παρίστατο επίσης ο πρόεδρος των ΗΠΑ».
«Συναντήθηκα επίσης με τον γιο του Άλεξ μία φορά, σε μια εκδήλωση στο Νταβός… επομένως η μηχανή προπαγάνδας του Όρμπαν ψεύδεται», συμπλήρωσε ο Κλούνεϊ. «Δεν αναμένω αυτή η απάντηση να εμφανιστεί στους περισσότερους ενημερωτικούς ιστότοπους της Ουγγαρίας, καθώς… διευθύνονται από το καθεστώς Όρμπαν και τους στενούς συμμάχους του, ωστόσο η φωνή μου θα ακουστεί», τόνισε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους
Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως είχαν λάβει kratom και διφαινυδραμίνη
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Οι διαρρήκτες τους παράτησαν στον κήπο του μουσείου στην προσπάθειά τους να διαφύγουν
Η πορεία στη Βρετανία και οι αλλαγές που τον οδηγούν εκτός
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έπεσε ένας από τους δράστες καθώς έφευγαν
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι γίνεται με τις δύο επόμενες κρατιδιακές εκλογές
O πρόεδρος της Γαλλίας ζητά παγκόσμια συμμαχία για τη σωτηρία του κινηματογράφου
H υπόθεση αφορούσε την παρουσία ινδουιστικής θρησκευτικής αντιπροσωπείας
Το fund διαχειρίζεται περίπου 22 δισ. δολάρια
Εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για έρευνες κατά του προέδρου
Ζητούν την απομάκρυνσή του
Η εμφάνιση ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τη νέα διάψευση του ότι φορά περούκα
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν θα εγκατασταθούν σε βασιλική κατοικία
Πολιτικός σεισμός από την επικράτηση της ακροδεξιάς - Aπέχει τρεις έδρες από την αυτοδυναμία
Η απόφαση που εξέπληξε τους πάντες
Αντιδράσεις από την ΕΕ για τις τιμές στον καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου πρώην διοικητή των σερβοβοσνιακών δυνάμεων
Ενισχύονται οι δεσμοί Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ - Ανησυχίες για πιθανή στρατιωτική χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.