- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νίκος Αναστασιάδης: Κορυφαία προτεραιότητα η επανένωση της Κύπρου
Σε ένα «πραγματικά ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, απαλλαγμένο από ξένες εξαρτήσεις»
Ο Νίκος Αναστασιάδης επανέλαβε ότι η επανένωση της Κύπρου σε ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος αποτελεί πάντα την κορυφαία προτεραιότητα.
«Στόχος και κορυφαία προτεραιότητά μας δεν είναι άλλο παρά η επανένωση του νησιού μας και η δημιουργία ενός πραγματικά ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, απαλλαγμένου από ξένες εξαρτήσεις, είτε μέσω εγγυήσεων, είτε μέσω του δικαιώματος στρατιωτικής επέμβασης και της παρουσίας ξένων στρατευμάτων» δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του στο συνέδριο του Economist, το οποίο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω της πανδημίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι το υπάρχον απαράδεκτο status quo ή οποιεσδήποτε ιδέες που αποκλίνουν από τις καθιερωμένες παραμέτρους του ΟΗΕ δεν είναι βιώσιμες επιλογές.
Προηγήθηκε αναφορά του Προέδρου στη στάση και τις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας έναντι της Κύπρου, οι οποίες όπως είπε, έρχονται σε αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, είτε αυτές αφορούν τις παράνομες γεωτρήσεις και σεισμικές έρευνες εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, είτε το άνοιγμα του περιφραγμένου τμήματος των Βαρωσίων, κατά παράβαση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε λόγο για ενέργειες, οι οποίες «δυστυχώς λαμβάνουν χώρα ανεξαρτήτως των προθέσεων του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών - τις οποίες χαιρετίζουμε απόλυτα - να πραγματοποιηθεί μια άτυπη διάσκεψη με σκοπό να αξιολογηθεί κατά πόσο υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις από εκεί όπου είχαν μείνει στο Κραν Μοντάνα». Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα, η Τουρκία «να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι είναι απόλυτη ανάγκη η δημιουργία ενός περιβάλλοντος, ευνοϊκού για τη διεξαγωγή εποικοδομητικών και καλή τη πίστει διαπραγματεύσεων, επί ίσης βάσης και όχι υπό καθεστώς εκφοβισμού και απειλών».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολλοί χρήστες των social media έσπευσαν να στηρίξουν τη δημοσιογράφο
«Δεν θα πάρω μαθήματα πατριωτισμού από σένα», απάντησε η Μαρίν Τοντελιέ
Το τέταρτο κατά σειρά κύμα καύσωνα αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον άλλες δέκα ημέρες
Η υπόθεση εξαφάνισης που αποκάλυψε ένα αποτρόπαιο έγκλημα
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός βρέθηκε στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου
Εξερράγη ενώ το όχημα βρισκόταν κοντά στην πρωτεύουσα
Συγκίνηση προκάλεσε η κινητοποίηση για την εξαφάνιση ενός δίχρονου παιδιού
Κρίσιμη η κατάσταση για τρεις
Μια εκστρατεία εμβολιασμού είναι σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο
Η πέτρινη γέφυρα κατασκευάστηκε κατ’ εντολή του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Α΄ και εγκαινιάστηκε το 328 μ.Χ
Το χρίσμα του 2028 παραμένει ανοιχτό, αλλά ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κερδίζει έδαφος
Οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να ενημερώνουν εάν τυχόν δουν άλλα νεκρά ζώα
Η Έμμα Χέμινγκ Γουίλις αποκαλύπτει τις πρώτες αλλαγές που παρατήρησε
Ο ναός τα τελευταία δύο χρόνια έχει γίνει στόχος βανδάλων 4 φορές, οι τρεις μόνο φέτος
Ένας αντιδημοφιλής πόλεμος που δεν λέει να τελειώσει
Στο επίκεντρο σενάρια για «υβριδική επίθεση»
Ο 26χρονος έμεινε για 50 λεπτά πάνω από την κεντρική είσοδο, κρατώντας ένα αντικείμενο που έμοιαζε με λεπίδα
Ποιος είναι ο γιατρός που θέλει να γίνει ο πρώτος μουσουλμάνος γερουσιαστής των ΗΠΑ
Ένας στους τέσσερις είναι από τη Λατινική Αμερική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.