Κοσμος

Κορωνοϊός: H EE υπέγραψε με τη Pfizer για το εμβόλιο

Τι έγραψε στο Twitter η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου - Εστάλη στις ΗΠΑ το αίτημα αδειοδότησης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Pfizer
Pfizer © EPA

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε με τη Pfizer συμφωνία για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το οποίο εξετάζεται πλέον αν θα αρχίσει να κυκλοφορεί στις ΗΠΑ.

Τη συμφωνία για να προμηθευτεί το εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό υπέγραψε η Ευρωπαϊκή Ένωση -σε μια ακόμη ενέργεια από την Κομισιόν στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον εμβολιασμό των πολιτών στην ήπειρο.

Ειδικότερα, οι Βρυξέλλες υπέγραψαν με την κοινοπραξία BioNTech/Pfizer για το εμβόλιο που παρασκευάζεται για τον κορωνοϊό. Αυτό ανακοίνωσε μέσω Twitter η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου.

Η Ευρώπη «δοκιμάζεται» και στο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, καταλαμβάνοντας τις μισές θέσεις στη λίστα των 10 χωρών με τα περισσότερα κρούσματα συνολικά, με τη Γαλλία να είναι πρώτη με 2.087.176 μολύνσεις Covid-19.

«Αυτή η 5η συμφωνία είναι άλλο ένα ορόσημο στις προσπάθειές μας να παράσχουμε σε όλους τους πολίτες έναν ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο για να αντιμετωπιστεί η πανδημία» τόνισε η Επίτροπος.

 

 

 

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, παρουσιάζοντας το εθνικό σχέδιο για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα, είχε επισημάνει ότι η προμήθεια των εμβολίων θα γίνει κεντρικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει κάνει συμφωνίες με εταιρείες. Μεταξύ άλλων η αγορά του από τα κράτη - μέλη θα γίνει σε χαμηλότερη τιμή.

Οι Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι υποβάλλουν αίτημα στον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για επείγουσα χρήση εξουσιοδότησης (EUA) του υποψηφίου εμβολίου mRNA, BNT162b2 κατά του κορωνοϊού, προκειμένου να αρχίσει να χρησιμοποιείται ακόμα και μέσα στον Δεκέμβριο για τον εμβολιασμό πολιτών στις ΗΠΑ. Σε ανάρτησή του ο Ηλίας Μόσιαλος παρουσίασε χρήσιμες πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα με το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech.

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό - Με ποιες εταιρείες έχει υπογράψει συμφωνίες η Ευρωπαϊκή Ένωση

Μέχρι στιγμής η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υπογράψει συμφωνίες για την αγορά εμβολίου για τον κορωνοϊό με:

  • Pfizer/BioNTech
  • CureVac
  • AstraZeneca
  • Johnson & Johnson
  • Sanofi-GSK.

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις και για την υπογραφή συμφωνίας με τη Moderna.

Κορωνοϊός: Φον ντερ Λάιεν για εμβόλιο Pfizer και τη συμφωνία που υπέγραψε η Ευρωπαϊκή Ένωση

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν εξέφρασε την ικανοποίησή της για την υπογραφή συμφωνίας με τη Pfizer, επισημαίνοντας ότι πλησιάζει η ημέρα που θα ξεκινήσει η επιστροφή στην κανονικότητα για την Ευρώπη.

«Υπογράψαμε το πέμπτο συμβόλαιο με παραγωγό εμβολίου, ώστε να εξασφαλίσουμε ένα από τα πιο υποσχόμενα εμβόλια στο μέλλον για τους Ευρωπαίους» ανέφερε σε μήνυμά της στο Twitter.

Και πρόσθεσε: «Συνολικά έχουμε εξασφαλίσει 1,2 δισεκατομμύρια δόσεις μελλοντικών εμβολίων ως τώρα. Περισσότερες θα ακολουθήσουν. Ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο θα μας βοηθήσει να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή».

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ