Κοσμος

Μέρκελ: Έγκριση εμβολίου για κορωνοϊό από ΕΕ πριν μπει το 2021

Η καγκελάριος της Γερμανίας ανακοίνωσε παράταση του lockdown έως και τις 10 Ιανουαρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνγκελα Μέρκελ
Άνγκελα Μέρκελ © EPA/Maja Hitij

Παράταση του lockdown για τον κορωνοϊό μέχρι τις 10 Ιανουαρίου και έγκριση εμβολίου από την ΕΕ στο τέλος Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε η Άνγκελα Μέρκελ.

Την παράταση της ισχύος του «μερικού lockdown» στη Γερμανία έως και τις 10 Ιανουαρίου 2021 ανακοίνωσε την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίο 2020 η Άνγκελα Μέρκελ.

Μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων στη Γερμανία, η Μέρκελ γνωστοποίησε ότι οι πρώτες εγκρίσεις εμβολίων από την ΕΕ αναμένονται στο τέλος Δεκεμβρίου.

«Κατά βάση, η κατάσταση παραμένει ως έχει» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα χαλάρωσης των περιορισμών, καθώς «απέχουμε ακόμη πολύ από τον στόχο των 50 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε μία εβδομάδα».

Η κυβέρνηση στη Γερμανία έχει ήδη ανακοινώσει περιορισμένη χαλάρωση των μέτρων που αφορούν τις κοινωνικές επαφές των πολιτών, για την περίοδο από 20 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου. Οι επιχειρήσεις εστίασης, τα θεάματα και τα γυμναστήρια θα παραμείνουν ωστόσο κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 10 Ιανουαρίου. Η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου στις 4 Ιανουαρίου.

Υπέρ των αυστηρών περιορισμών τάχθηκε και ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ: «Πρέπει να σκεφτούμε, καλύτερα να είμαστε συνεπείς για λίγο, παρά ημι-συνεπείς για πολύ», είπε χαρακτηριστικά μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ