Κοσμος

Μπουρλά: Ιστορική στιγμή η έγκριση του εμβολίου από τη Βρετανία

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech εγκρίθηκε σήμερα από τη Βρετανία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο επικεφαλής Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά
Ο επικεφαλής Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά © EPA/ GIAN EHRENZELLER

Αλμπέρτ Μπουρλά: Η δήλωσή του μετά την έγκριση του εμβολίου της Pfizer/BioNTech από τη Βρετανία.

O Άλμπερτ Μπουρλά, επικεφαλής της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας, προχώρησε σε δηλώσεις για την έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού από την Βρετανία και έκανε λόγο για «ιστορική στιγμή στη μάχη κατά της covid-19». 

«Τις επόμενες ημέρες θα φτάσουν στη Βρετανία οι πρώτες δόσεις του εμβολίου», είπε ο κ. Μπουρλά. Η χώρα έχει παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις για το 2020 και το 2021.

«Αναμένουμε ότι η χορήγηση του εμβολίου στη Μεγάλη Βρετανία θα μειώσει τον αριθμό των νοσηλειών ανθρώπων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου», επεσήμανε από την πλευρά του ο Ουγκούρ Σαχίν, επικεφαλής της BioNTech.

Πώς σχολίασε την έγκριση ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, χαρακτήρισε ως «φανταστική» την είδηση της έγκρισης του εμβολίου της Pfizer από τη Βρετανία. 

Συγκριμένα, σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε: «Η προστασία από τα εμβόλια τελικά θα μας επιτρέψει να πάρουμε πίσω τις ζωές μας και να θέσουμε ξανά σε κίνηση την οικονομία». Μέσα στην ημέρα αναμένεται να προχωρήσει και σε συνέντευξη Τύπου. 

Η χορήγηση του εμβολίου θα ξεκινήσει από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, προσφέροντας μια νίκη στην κυβέρνηση Τζόνσον η οποία έχει δεχθεί πολλές επικρίσεις για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία του κορωνοϊού, με τη Βρετανία να καταγράφει τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από κορωνοϊό στην Ευρώπη.

«Η κυβέρνηση δέχθηκε σήμερα τη σύσταση της ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εγκρίνει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για χρήση. Προφανώς είμαι απολύτως ενθουσιασμένος από τα νέα, πολύ περήφανος που η Βρετανία θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα έχει ένα κλινικά εγκεκριμένο εμβόλιο», δήλωσε από την πλευρά του ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ