Κοσμος

Γάλλος βουλευτής με κορωνοϊό ήταν σε κώμα στη ΜΕΘ για έναν μήνα

Ο Ζαν Λυκ Ραϊτσέρ επέστρεψε καταχειροκροτούμενος στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γαλλική Εθνοσυνέλευση (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Γαλλική Εθνοσυνέλευση (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EPA

Γάλλος βουλευτής με κορωνοϊό που ήταν σε κώμα για έναν μήνα στην Εντατική, επέστρεψε στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση εν μέσω αποθέωσης.

Τα μέλη της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκρότησαν την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 έναν Γάλλο βουλευτή, που επέστρεψε στα έδρανα, αφότου προσβλήθηκε από κορωνοϊό και πέρασε έναν μήνα στην εντατική σε κωματώδη κατάσταση.

Ο πρόεδρος του γαλλικού κοινοβουλίου Ρισάρ Φεράν είπε στους βουλευτές ότι δίνει τον λόγο στον Ζαν Λυκ Ραϊτσέρ, που πέρασε δυόμιση μήνες στο νοσοκομείο, έχοντας νοσήσει από τον κορωνοϊό.

Τα μέλη του κοινοβουλίου σηκώθηκαν όρθια και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα προς τιμή του βουλευτή Ραϊτσέρ, καθώς εκείνος ανέβαινε στο βήμα για να εκφωνήσει τον λόγο του. «Σας ευχαριστώ, είμαι πολύ συγκινημένος» είπε στους συναδέλφους του. Ο Ζαν Λυκ Ραϊτσέρ εκλέγεται βουλευτής από το 1988 και ανήκει στο κεντροδεξιό κόμμα «Οι Ρεπουμπλικανοί».

Εκπροσωπεί μία από τις περιοχές της ανατολικής Γαλλίας που επλήγησαν περισσότερο από το πρώτο κύμα της επιδημίας Covid-19 στις αρχές του 2020. Στην πρώτη ομιλία του μετά την επιστροφή του στα έδρανα του κοινοβουλίου, απηύθυνε έκκληση για καλύτερη κυβερνητική χρηματοδότηση στο σύστημα υγείας της χώρας.

«Πάρα πολλές δυσλειτουργίες εμφανίστηκαν. Είμαι ζωντανός μάρτυρας» τόνισε ο Ραϊτσέρ, που φορούσε μάσκα. «Μπορείτε να δεσμευτείτε ότι δεν θα κλείνετε πια κλίνες ή απαραίτητες υπηρεσίες στα νοσοκομεία;», ρώτησε ο Γάλλος βουλευτής τον πρωθυπουργό της χώρας Ζαν Καστέξ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ