- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ξέσπασμα των γιατρών στη Μ. Βρετανία: Βάλτε επιτέλους τη μάσκα
Το μήνυμά τους προς τους αρνητές της Covid-19, τους συνωμοσιολόγους και όσους διακινούν fake news
Γιατροί στη Μ. Βρετανία καλούν τους συνωμοσιολόγους να σταματήσουν τα fake news για τον κορωνοϊό και τους ζητούν: «Βάλτε τη γ@μημ#νη μάσκα» - Δείτε την αφίσα.
Το δικό τους μήνυμα προς τους αρνητές της μάσκας, τους συνωμοσιολόγους και όσους διακινούν fake news για τον κορωνοϊό στέλνουν εκατοντάδες γιατροί στη Μεγάλη Βρετανία.
Τα τελευταία 24ωρα στα social media στη Μεγάλη Βρετανία κυκλοφορεί μια αφίσα εργαζομένων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) για τη μάσκα και τον κορωνοϊό.
Οι Βρετανοί γιατροί χρησιμοποιούν... σκληρή γλώσσα, καλώντας τους αρνητές της μάσκας, τους συνωμοσιολόγους και όσους διακινούν fake news για τον κορωνοϊό να τηρήσουν επιτέλους τα μέτρα προστασίας κατά της Covid-19. Τους ζητούν, μάλιστα, να βγάλουν τον... σκασμό και να βάλουν επιτέλους τη γ@μημ#νη μάσκα.
«Προς όλους όσοι παραπληροφορούν για την Covid-19, τους αρνητές της μάσκας και τους τρελούς συνωμοσιολόγους… Ένας χρήσιμος οδηγός. Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά.
» Εμείς στο NHS δεν έχουμε βάλει τις ζωές μας στην πρώτη γραμμή εδώ και μήνες για να αρχίσετε εσείς να διοχετεύετε τα ψευδή, επικίνδυνα και αδαή σας σκ@τ@ παντού στα social media…
» Bγάλτε τον γ@μημ#νο σκασμό. Βάλτε τη γ@μημ#νη μάσκα. Ενηλικιωθείτε», είναι το μήνυμα στην αφίσα για τη μάσκα και τον κορωνοϊό που κυκλοφορεί στα social media.
Στη Μεγάλη Βρετανία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 ανέρχονται σε 373.565, την ώρα που οι νεκροί έχουν φθάσει τους 41.753. Η Μεγάλη Βρετανία είναι 5η παγκοσμίως σε συνολικό αριθμό θυμάτων του κορωνοϊού και 14η σε επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.
Κορωνοϊός στη Μεγάλη Βρετανία: Ένας στους πέντε ενήλικες δεν πιστεύει ότι υπάρχει πανδημία
Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάιο μια έρευνα που δημοσίευσε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έδειξε πως 1 στους 5 ενήλικες στη Μεγάλη Βρετανία πιστεύει ότι η πανδημία κορωνοϊού είναι ένα ψέμα.
«Ένας ανησυχητικός αριθμός ενηλίκων στην Αγγλία δεν συμφωνεί με την επιστημονική και κυβερνητική άποψη σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού» ανέφεραν οι ερευνητές, με τον επικεφαλής καθηγητή Ψυχολογίας, Ντάνιελ Φρίμαν, να προσθέτει:
«Αυτοί που πιστεύουν τις θεωρίες συνωμοσίας επίσης δηλώνουν ότι είναι λιγότερο πιθανό να αποδεχτούν τον εμβολιασμό, να κάνουν διαγνωστικό τεστ ή να φορέσουν μάσκα. Οι απόψεις αυτές είναι διαβρωτικές ως προς την αναγκαία συλλογική αντιμετώπιση της κρίσης. Στο ξύπνημα της πανδημίας, η έλλειψη εμπιστοσύνης δείχνει να γίνεται μόδα».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η Ρωσία μπορεί να στείλει στρατό στο Ιράν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Μακρόν κάλεσε τη Χεζμπολάχ να παραδώσει τα όπλα
Καμία ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις στο έδαφός μας, δηλώνει ο Τραμπ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή από τις 28 Φεβρουαρίου
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης
Στάθηκε τυχερός που επέζησε από την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου λέει ο πρέσβης του Ιράν στην Κύπρο
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.