- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός - Εμβόλιο: Χρειάζονται 8.000 αεροπλάνα για τη μεταφορά
«Η μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία του τομέα των μεταφορών»
Θα χρειαστούν 8.000 αεροπλάνα για τη μεταφορά του εμβολίου για τον κορωνοϊό σε όλο τον πλανήτη, αναφέρει η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών.
Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών έχει έτοιμο το πλάνο για τον τρόπο παράδοσης του εμβολίου για τον κορωνοϊό σε όλη τον κόσμο και για να γίνει αυτό απαιτείται η χωρητικότητα 8.000 φορτηγών Boeing Co. 747.
Η εκτίμηση της χωρητικότητας προϋποθέτει ότι ένα πρόγραμμα εμβολιασμού θα απαιτούσε μόνο μία δόση, ενώ οι θεραπείες πολλαπλών συνεδριών θα προσέθεταν στη ζήτηση, όπως δήλωσε ο Glyn Hughes, επικεφαλής φορτίου του κλάδου, σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη.
«Το λεγόμενο Airlift είναι η σωστή ορολογία εδώ», είπε ο Hughes και συμπλήρωσε πως «γνωρίζουμε καλά τις διαδικασίες. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τα κλιμακώσουμε μέχρι το μέγεθος που θα χρειαστεί για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού».
«Δεν υπάρχει ακόμη εμβόλιο που να θωρακίζει τον οργανισμό από τον νέο κορωνοϊό αλλά η IATA συνεργάζεται ήδη με αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια, παγκόσμιους φορείς υγείας και φαρμακευτικές εταιρείες σε ένα παγκόσμιο σχέδιο αερομεταφοράς», αναφέρει η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών.
«Η ασφαλής χορήγηση εμβολίων Covid-19 θα είναι η αποστολή του αιώνα για την παγκόσμια βιομηχανία αεροπορικών φορτίων. Αλλά δεν θα συμβεί χωρίς προσεκτικό προγραμματισμό. Και η ώρα είναι τώρα», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της IATA, Alexandre de Juniac.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το ΒΒC, αναφέροντας ότι η παράδοση του εμβολίου σε όλες τις χώρες, θα είναι η «μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία σε ότι αφορά τον τομέα των μεταφορών», σύμφωνα με την αεροπορική βιομηχανία.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διχασμένοι οι νομικοί για τις επιχειρήσεις - Τι προβλέπει ο Χάρτης του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο
Ο λόγος που δεν εντοπίστηκαν για να αναχαιτιστούν
Αύξηση πυρηνικών κεφαλών ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος από τη βάση του Λονγκ
Ο αριθμός των καταφυγίων καλύπτει περίπου το 45% του συνολικού πληθυσμού
«Η επίθεση του Ιράν στη βάση μας στην Κύπρο δεν είναι αντίποινα για τη στάση μας»
Το Ριάντ αναδεικνύεται σε βασικό κόμβο διαφυγής
«Έχουμε τον ισχυρότερο στρατό στον κόσμο και τον χρησιμοποιούμε»
Φιλοτέχνησε το έργο το 1633 σε νεαρή ηλικία
Πώς η εξέλιξη της κρίσης στη Μέση Ανατολή μπορεί να καθορίσει τη δεύτερη θητεία Τραμπ στον Λευκό Οίκο
Καθώς ο πόλεμος εισέρχεται ήδη στην τρίτη ημέρα
Εκρήξεις σε Λίβανο και Ιράν, με εμπλοκή ΗΠΑ, Ισραήλ και Χεζμπολάχ
«Η ιρανική πολιτική αποτελεί απειλή για όλους», τόνισε ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας
Ακυρώθηκε ο αγώνας με τη Μονακό λόγω βομβαρδισμών - Ασφαλείς στο ξενοδοχείο τους οι έφηβοι
Στόχος η ισχυρή στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ
Οι ολικές σεληνιακές εκλείψεις συμβαίνουν κάθε 18 μήνες έως τρία χρόνια
Τα ιρανικά κρατικά μέσα μεταδίδουν ότι υπέκυψε στα τραύματά της μετά την αεροπορική επιδρομή
Έγραψε συνθήματα που τον χαρακτήριζαν «σιωνιστή εγκληματία πολέμου»
H ανάρτηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη
Έρευνα του ΠΟΥ για τρία ακόμη κέντρα υγείας
«Στόχος δεν είναι η αλλαγή του καθεστώτος» δηλώνει ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.