Κοσμος

Η κυβέρνηση Τραμπ κατηγορεί το Yale για φυλετικές διακρίσεις

Εις βάρος των λευκών και Ασιατοαμερικανών φοιτητών. Εφαρμόζει πρόγραμμα υπέρ μειονοτήτων που υποεκπροσωπούνται, Aφροαμερικανούς και Λατίνους.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανεπιστήμιο Yale
Πανεπιστήμιο Yale © Pixabay/David Mark

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ στρέφεται κατά του πανεπιστημίου Yale για διακρίσεις εις βάρος λευκών και Ασιατοαμερικανών υποψηφίων φοιτητών

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως το πανεπιστήμιο Yale κάνει παράνομες διακρίσεις κατά λευκών και Ασιατοαμερικανών υποψηφίων φοιτητών. 

Η έρευνα από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, η οποία κράτησε δύο χρόνια, έχει σαν πόρισμα πως το κορυφαίο πανεπιστημιακό ίδρυμα παραβιάζει την νομοθεσία στη διαδικασία εισαγωγής για υποψήφιους προπτυχιακούς φοιτητές. 

Το υπουργείο απειλεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του πανεπιστημίου αν εκείνο δεν πάρει «επανορθωτικά» μέτρα. 

Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες.

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ είναι από την αρχή της θητείας της ένας μεγάλος αντίπαλος της λεγόμενης πολιτικής θετικών διακρίσεων.

 

Οι συγκεκριμένες πολιτικές και προγράμματα , τα οποία υποστήριζε ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, έχουν σαν στόχο να αυξήσουν τον αριθμό φοιτητών από μειονότητες που υποεκπροσωπούνται, Aφροαμερικανούς και Λατίνους. 

Η αναφορά του υπουργείου Δικαιοσύνης λέει πως ενώ το Ανώτατο Δικαστήριο επιτρέπει στα πανεπιστήμια που χρηματοδοτούνται και από τους φορολογούμενους να έχουν τη φυλή «σαν έναν από τους πολλούς παράγοντες» που λαμβάνουν υπόψιν στις εισαγωγές φοιτητών, ο τρόπος που το κάνει το Yale «κάθε άλλο παρά περιορισμένος είναι»

 «Το Yale χρησιμοποιεί το κριτήριο της φυλής σε πολλά βήματα της διαδικασίας εισαγωγής , κάτι που τελικά έχει πολλαπλάσιο αποτέλεσμα στο αν κάποιος θα γίνει αποδεκτός στο πανεπιστήμιο»

Το πανεπιστήμιο απορρίπτει κατηγορηματικά το πόρισμα της έρευνας, λέγοντας μάλιστα πως αυτό εκδόθηκε πριν το πανεπιστήμιο μπορέσει να δώσει όλα τα στοιχεία που ζητήθηκαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Απόδοση από BBC

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.