- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Kodak: Εκτός από φωτογραφικές μηχανές θα κατασκευάζει και φάρμακα
Το δάνειο-μαμούθ που πήρε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και το σχέδιο σωτηρίας της ιστορικής εταιρείας
Η Kodak πήρε δάνειο-μαμούθ για να παρασκευάζει φάρμακα εκτός από φωτογραφικές μηχανές - Η κίνηση τακτικής της ιστορικής εταιρείας και το σχέδιο σωτηρίας της.
Την απόφαση να παρασκευάζει φάρμακα πήρε η Kodak, η ιστορική εταιρεία κατασκευής φωτογραφικών μηχανών, μετά το δάνειο ύψους 765 εκατ. δολαρίων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Η Kodak θα παρασκευάζει φαρμακευτικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε γενόσημα φάρμακα, τα οποία είναι απαραίτητα αλλά εμφανίζουν τακτικά έλλειψη στις ΗΠΑ.
Αυτό ανέφερε την Τρίτη 28 Ιουλίου 2020, σε ανακοίνωσή της η DFC, η κυβερνητική υπηρεσία που παραχώρησε το δάνειο στην Kodak. Εκτιμάται ότι η Kodak αναμένεται να παράγει συνολικά έως και το 25% των ουσιών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή γενόσημων στις ΗΠΑ.
«Είναι σημαντικό ποσοστό το 25%» δήλωσε ικανοποιημένος ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την Kodak και τη «στροφή» που κάνει. «Πρόκειται για ένα αποφασιστικής σημασίας βήμα στον επαναπατρισμό της παρασκευής φαρμακευτικών προϊόντων στις ΗΠΑ» πρόσθεσε.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που η αμερικανική Εταιρεία Διεθνούς Οικονομικής Ανάπτυξης (DFC) χρηματοδοτεί ένα πρόγραμμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοϊού βάσει του νόμου «Αμυντικής Παραγωγής».
Η νομοθεσία αυτή επιτρέπει στην αμερικανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση να κινητοποιεί τον ιδιωτικό βιομηχανικό τομέα για τις ανάγκες ασφαλείας της χώρας. Στη προκειμένη περίπτωση η νομοθεσία αυτή βρήκε εφαρμογή στην Kodak, την ιστορική εταιρεία κατασκευής φωτογραφικών μηχανών που θα αρχίσει πλέον να παρασκευάζει φάρμακα.
«Αν μάθαμε κάτι από την πανδημία, είναι ότι οι Αμερικανοί εξαρτώνται επικίνδυνα από ξένα δίκτυα εφοδιασμού για τα απαραίτητα φάρμακά τους» δήλωσε ο Πίτερ Ναβάρο, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Kodak: Από τις στιγμές δόξας, στην πτώχευση
Η στροφή αυτή αποτελεί μεγάλη αλλαγή για την Kodak, η οποία ιδρύθηκε το 1888 και κήρυξε πτώχευση το 2012. Στο απόγειο της δραστηριότητάς της στην εταιρεία εργάζονταν 145.000 άνθρωποι, ενώ πλέον το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της ανέρχεται σε περίπου 5.000.
Η Kodak εξακολουθεί να κατασκευάζει ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, ενώ πριν από τέσσερα χρόνια ήταν η πρώτη φορά που στράφηκε στην παραγωγή φαρμακευτικών ουσιών.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.