Κοσμος

Evian: Ήρθε το πρώτο πλήρως ανακυκλώσιμο μπουκάλι χωρίς ετικέτα

Όλα τα στοιχεία είναι χαραγμένα στο πλαστικό μπουκάλι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Evian: Ήρθε το πρώτο πλήρως ανακυκλώσιμο μπουκάλι χωρίς ετικέτα
Evian © Twitter

Η Evian κατασκεύασε το πρώτο πλήρως ανακυκλώσιμο πλαστικό μπουκάλι νερού - Τόσο το σώμα του μπουκαλιού όσο και το καπάκι του είναι ανακυκλώσιμα.

Το πρώτο 100% ανακυκλώσιμο πλαστικό μπουκάλι έφτιαξε η γνωστή εταιρεία Evian. Μάλιστα, η εταιρεία έχει στόχο να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να το κυκλοφορήσει παγκόσμια ως και το 2025. 

Η ανακυκλώσιμη φιάλη των 400 ml είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο rPET, και φέρει ανάγλυφο λογότυπο αντί για ετικέτα. Εντούτοις, το ροζ καπάκι της φιάλης είναι από HDPE και OPP, τα οποία η Evian υποστηρίζει ότι είναι ανακυκλώσιμα.

«Πήρε σχεδόν δύο χρόνια για να εξελίξουμε αυτή την καινοτομία» δήλωσε, στο Dezeen, η αντιπρόεδρος της εταιρείας, Shweta Harit. «Έχοντας ξεπεράσει τους περιορισμούς όσον αφορά την τεχνολογία και την παραγωγή που ισχύουν για το σύνολο της βιομηχανίας (εμφιαλωμένου νερού), αυτή είναι η πρώτη φορά που η Evian μπόρεσε να υλοποιήσει ένα πλήρως κυκλικό ντιζάιν φιάλης» πρόσθεσε.

Ωστόσο, οι αλλαγές αφορούν προς το παρόν μόνον τη φιάλη των 400 ml. Οι άλλες φιάλες της εταιρείας είναι κατασκευασμένες από ανακυκλώσιμο πλαστικό σε ποσοστό περίπου 40% μόνον.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ