- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επτά ναυτικοί, σε αλιευτικό σκάφος στην Αργεντινή, μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό ενώ είχαν παραμείνει στη θάλασσα για 35 μέρες
Αντιμέτωπη με ένα δυσεπίλυτο αίνιγμα βρίσκεται η επιστημονική κοινότητα της Αργεντινής: επτά ναυτικοί μολύνθηκαν από τον νέο κορώνοϊό μολονότι βρίσκονταν επί 35 ημέρες στη θάλασσα και όλα τα μέλη το πληρώματος είχαν εξεταστεί και βρεθεί αρνητικά πριν αποπλεύσει το αλιευτικό τους.
Το Etchizen Maru επέστρεψε στο λιμάνι αφού ορισμένοι από τους αλιείς παρουσίασαν συμπτώματα της Covid-19, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γης του Πυρός, της νοτιότερης επαρχίας της Αργεντινής. Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι εντοπίστηκαν επτά θετικά κρούσματα.
Όμως, πριν να ανοιχτούν στη θάλασσα, τα συνολικά 60 μέλη του πληρώματος είχαν παραμείνει σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών σε ένα ξενοδοχείο της Ουσουάια και, πριν από αυτό, είχαν εξεταστεί για τον νέο κορονοϊό. Όλοι τους βρέθηκαν αρνητικοί.
«Είναι δύσκολο να καθορίσουμε πώς μολύνθηκε το πλήρωμα, γνωρίζοντας ότι επί 35 ημέρες δεν είχαν καμία επαφή με τη στεριά και ο ανεφοδιασμός γινόταν μόνο έξω από το λιμάνι της Ουσουάια», εξήγησε η Αλεχάντρα Αλφάρο, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στη Γη του Πυρός.
Μια ομάδα μελετά τη χρονική στιγμή που άρχισαν να παρουσιάζουν συμπτώματα οι αλιείς για να καθορίσει το «χρονοδιάγραμμα των μολύνσεων», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο του Περιφερειακού Νοσοκομείου της Ουσουάια, τον Λέαντρο Μπαλατόρε, πρόκειται για «μια περίπτωση που δεν περιγράφεται πουθενά αλλού σε δημοσιευμένες μελέτες, επειδή μια περίοδος επώασης (του ιού) τόσο μεγάλη δεν αναφέρεται πουθενά».
«Ακόμη δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πώς εμφανίστηκαν τα συμπτώματα. Είναι εκπληκτικό, αλλά κάνουμε πέντε υποθέσεις, τις οποίες θα πρέπει να εξετάσουμε για να καθορίσουμε τι συνέβη», πρόσθεσε.
Το πλήρωμα έχει μπει ξανά σε καραντίνα, αυτή τη φορά πάνω στο αλιευτικό που επέστρεψε στο λιμάνι της Ουσουάια.
Την Κυριακή, τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Αργεντινή ξεπέρασαν τα 100.000 και οι νεκροί ανέρχονται στους 1.859.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.