Κοσμος

Διαδηλωτές κατά του lockdown στη Σερβία εισέβαλαν στη Βουλή

Γενικό lockdown το Σαββατοκύριακο και απαγόρευση, από αύριο, των συναθροίσεων πέραν των 5 ατόμων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επεισόδια στη Σερβία για την απαγόρευση της κυκλοφορίας
Επεισόδια στη Σερβία για την απαγόρευση της κυκλοφορίας ©EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Έντονες διαμαρτυρίες στη Σερβία για την απαγόρευση της κυκλοφορίας - Διαδηλωτές παραβίασαν την κεντρική είσοδο της Βουλής και μπήκαν εντός του κτιρίου.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης, 8 Ιουλίου, μπροστά από το κτίριο της Βουλής της Σερβίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας (lockdown) που ανήγγειλε ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται μετά την ανακοίνωση του Αλεξάνταρ Βούτσιτς για το γενικό lockdown το Σαββατοκύριακο και την απαγόρευση, από αύριο, των συναθροίσεων πέραν των 5 ατόμων, εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού. 'Αγνωστο παραμένει εάν πίσω από αυτήν την διαμαρτυρία βρίσκεται κάποια πολιτική παράταξη.

Οι διαδηλωτές φαίνεται ότι λειτούργησαν αυτόνομα κρατώντας μόνο σερβικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατά του προέδρου της Σερβίας.

Πριν από λίγο μία ομάδα διαδηλωτών κατάφερε να παραβιάσει την κεντρική είσοδο της βουλής και να εισβάλει εντός του κτιρίου. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόταν στο κτήριο τους απώθησαν σπρώχνοντας του προς την έξοδο. Μπροστά από το κτήριο της βουλής όσο περνάει η ώρα συγκεντρώνονται όλο και περισσότεροι διαδηλωτές. Την ίδια στιγμή από το νέο Βελιγράδι από τις φοιτητικές εστίες ξεκίνησε οργανωμένα πορεία εκατοντάδων φοιτητών που κατευθύνονται προς το κέντρο της πόλης για να συμμετάσχουν στην διαδήλωση.

Στα σκαλοπάτια μπροστά από την είσοδο της Βουλής υπήρξε ένταση με τους διαδηλωτές να προσπαθούν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ