Κοσμος

Μ. Βρετανία: Πραγματικός ο κίνδυνος για δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Ανοίγουν στις αρχές του επόμενου μήνα παμπ, εστιατόρια και ξενοδοχεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η γέφυρα Μιλένιουμ στο Λονδίνο
Λονδίνο © Anthony DELANOIX/Unsplash

Υπάρχει πραγματικά ο κίνδυνος για ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού, προειδοποιούν επικεφαλής ιατρικών συλλόγων της χώρας.

Επικεφαλής ιατρικών συλλόγων της Μεγάλης Βρετανίας προειδοποίησαν τα πολιτικά κόμματα της χώρας ότι υπάρχει πραγματικά ο κίνδυνος για ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού και είναι πιθανόν να υπάρξουν νέες τοπικές εστίες.

«Αν και η μελλοντική μορφή της πανδημίας στην Βρετανία είναι κάτι δύσκολο να προβλεφθεί, τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι είναι εξαιρετικά πιθανόν να υπάρξουν τοπικά ξεσπάσματα και ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για ένα δεύτερο κύμα», σημειώνουν.

Μεταξύ αυτών που υπογράφουν την ανοιχτή επιστολή στη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση με την προειδοποίηση αυτή βρίσκονται ο Ντέρεκ Άλντερσον, που είναι πρόεδρος του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών, ο Άντριου Γκόνταρντ, πρόεδρος του Βασιλικού Κολλεγίου Ιατρών και η Κάθριν Χέντερσον, η οποία είναι πρόεδρος του Βασιλικού Κολλεγίου Εντατικολόγων.

«Πολλά στοιχεία της υποδομής που χρειάζεται για την αναχαίτιση του ιού αρχίζουν να τίθενται σε εφαρμογή, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ουσιαστικές προκλήσεις», σημειώνουν.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε χθες, Τρίτη 23 Ιουνίου, ότι οι παμπ, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία θα μπορέσουν να ξανανοίξουν στην Αγγλία στις αρχές του επόμενου μήνα, χαλαρώνοντας την καραντίνα που έχει επιβληθεί για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ