- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μεξικό: Τουλάχιστον 215 πτώματα σε εννέα κρυφούς ομαδικούς τάφους
Ο αριθμός των πτωμάτων ενδέχεται να αυξηθεί
Τουλάχιστον 215 πτώματα εντοπίστηκαν σε εννέα ομαδικούς τάφους στην πολιτεία Χαλίσκο, ενώ έξι μέλη μιας οικογένειας δολοφονήθηκαν στην πολιεία Γουαναχουάτο.
Τουλάχιστον 215 πτώματα εντοπίστηκαν από τον Ιανουάριο ως τον Μάιο σε εννέα κρυφούς ομαδικούς τάφους στα περίχωρα της Γκουανταλαχάρα, στην πολιτεία Χαλίσκο του δυτικού Μεξικού, ανακοίνωσε χθες Σάββατο ο εισαγγελέας.
Τα 157 από αυτά εντοπίστηκαν τον Ιανουάριο και 58 ακόμη από τον Μάρτιο ως τον Μάιο, διευκρίνισε ο Γεράρδο Οκτάβιο Σολίς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Άλλοι πέντε ομαδικοί τάφοι πρόκειται να ερευνηθούν και άρα ο αριθμός των πτωμάτων ενδέχεται να αυξηθεί, πρόσθεσε ο ίδιος.
Στο μεταξύ έξι μέλη μίας οικογένειας, ανάμεσά τους και ένας ανήλικος, δολοφονήθηκαν στο σπίτι τους στην πολιτεία Γουαναχουάτο, στο κεντρικό Μεξικό, ανακοίνωσε το Σάββατο ο τοπικός εισαγγελέας.
Η επίθεση εξαπολύθηκε τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στην Σελάγια, διευκρίνισε η εισαγγελία, εξηγώντας ότι «μια ομάδα ενόπλων έφτασε με ένα μαύρο 4x4 μάρκας Audi και άρχισε να πυροβολεί εναντίον της οικογένειας».
Η αστυνομία εντόπισε στο σημείο τα πτώματα τριών γυναικών, δύο ανδρών και ενός ανήλικου, διευκρίνισε η ίδια πηγή. Δύο ακόμη γυναίκες τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.
Οι εγκληματικές δραστηριότητες στο Μεξικό δεν φαίνεται να έχουν περιοριστεί παρά την πανδημία του κορονοϊού. Ειδικοί και υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποδίδουν μεγάλο μέρος της βίας που σπαράσσει το Μεξικό στην επιχείρηση που διεξάγει από το 2006 ο στρατός της χώρας κατά του οργανωμένου εγκλήματος.
Από τότε έχουν αναφερθεί στη χώρα περίπου 287.000 δολοφονίες, αν και δεν είναι ξεκάθαρο πόσες από αυτές συνδέονται με τον πόλεμο κατά του οργανωμένου εγκλήματος.
Το οργανωμένο έγκλημα έφτασε το 2019 σε επίπεδα ρεκόρ στο Μεξικό, με 34.582 ανθρωποκτονίες, τον μεγαλύτερο αριθμό από το 1997 οπότε τηρούνται αρχεία.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι γυναίκες της Δυτικής Όχθης μιλούν για τη βία, τον εκτοπισμό και τα εμπόδια στην περίθαλψη
Στο πραγματικό καναδικό σπίτι έμειναν για λίγο οι Λόρελαϊ και Ρόρι Γκίλμορ
Δεξαμενόπλοια «πήραν φωτιά» στο νότιο τμήμα του στενού του Ορμούζ
Η αποκάλυψη της Le Figaro
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.