- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αμφιβολίες Μέρκελ για συμφωνία στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ
Επί τάπητος το πακέτο ανάκαμψης για την κρίση από τον κορωνοϊό
Γερμανία-ΕΕ: Η Μέρκελ αμφιβάλλει ότι θα υπάρξει συμφωνία στη σύνοδο κορυφής για τον προϋπολογισμό της Ένωσης και το πακέτο ανάκαμψης, σύμφωνα με το dpa.
Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε αμφιβολίες για το αν θα υπάρξει συμφωνία στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ της Παρασκευής, που θα αφορά στην οικονομική βοήθεια προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κρίση του κορωνοϊού και στον προϋπολογισμό της Ε.Ε, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), με τη Γερμανίδα καγκελάριο να εφιστά την προσοχή για ένα ενδεχόμενο μοιραίο μήνυμα αδυναμίας δράσης της Ευρώπης.
Λίγο πριν από τη σημαντική σύνοδο κορυφής της ΕΕ σχετικά με το χρηματοδοτικό πακέτο ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ για την οικονομική ανάκαμψη μετά την κρίση του κορωνοϊού, δεν διαφαίνεται συμβιβασμός.
Σύμφωνα με πληροφορίες του dpa, η Μέρκελ δήλωσε σε συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), ότι «δεν αναμένει την Παρασκευή συμφωνία στις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό της ΕΕ και το πακέτο ανάκαμψης. Ελπίζει, όμως ότι θα σημειωθεί σημαντική πρόοδος τον Ιούλιο. Ωστόσο, δεν είναι επίσης σαφές, εάν θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν τότε οι διαπραγματεύσεις για τα θέματα αυτά».
Οι συμμετέχοντες ανέφεραν επίσης, σύμφωνα πάντα με το dpa, ότι η Mέρκελ πρόσθεσε πως η συμφωνία «Θα ήταν επιθυμητή. Εάν η Ευρώπη βρεθεί χωρίς προϋπολογισμό για το 2021 και χωρίς πακέτο οικονομικής ανάπτυξης, αυτό θα ήταν το αποτέλεσμα της αδυναμίας δράσης. Και αυτό όλοι θέλουμε να το αποφύγουμε».
Η καγκελάριος φέρεται επίσης να είπε ότι «η τέχνη θα είναι να συνθέσει κανείς τις μεσοπρόθεσμες δημοσιονομικές προοπτικές μαζί με τοΤαμείο ανάκαμψης. Η κατάσταση των διαπραγματεύσεων έχει γίνει πιο περίπλοκη, αλλά ίσως και γι' αυτό ευκολότερη», ενώ πρόσθεσε πως «όσοι δεν είναι πλήρως ικανοποιημένοι με τον προϋπολογισμό μπορεί να εκτιμήσουν περισσότερο το Ταμείο ανάκαμψης - και το αντίστροφο».
Η Μέρκελ θα κάνει την Πέμπτη δηλώσεις στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο σχετικά με τη προσεχή σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. και τους στόχους της γερμανικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την οποία αναλαμβάνει η Γερμανία από 1ης Ιουλίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανάλογη ιστορική αναζήτηση γίνεται και σε υποθέσεις που αφορούν την επιστολική ψήφο
Η απόφαση εκδόθηκε λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση νέας επιστημονικής έκθεσης
Ο χρόνος και ο τόπος της υπογραφής θα ανακοινωθούν σύντομα - Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το περιστατικό καταγράφηκε από ελικόπτερο του Sky News
Παράλληλα, η δημοτική αρχή εντείνει τους περιορισμούς στις βραχυχρόνιες μισθώσεις
Κλείδωσαν διάδρομοι και εκκενώθηκαν χώροι
Ο 62χρονος συνελήφθη και αντιμετωπίζει οκτώ κακουργηματικές κατηγορίες
Η εκτροφή κοτόπουλων σε κατοικίες έχει γνωρίσει σημαντική άνοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία χρόνια
Aντί να ενεργοποιήσει μηχανισμούς προστασίας, όπως υποστηρίζει
Διασώθηκε μόνο ένα μικρό χελωνάκι - Έρευνες των αρχών για τα αίτια της πυρκαγιάς
«Όπως ακριβώς κάναμε με τη Βενεζουέλα»
Σήμερα είναι η τρίτη επέτειος του θανάτου του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού
Η περίπτωση του Ντάνιελ Μπάγιεν
Ξόδεψε πάνω από 40.000 δολάρια στην εξάρτησή της - Μιλά για τις σοβαρές παρενέργειες
Το βίντεο από κάμερες ασφαλείας που οδήγησε στη σύλληψή του
Ινδία και Κίνα θα καθορίσουν το μέλλον της αγοράς
Τι επικαλείται σε επιστολή που έστειλε προς τον Στάρμερ
Τι λέει για τη συμπεριφορά του γιου της και δράστη του εγκλήματος
Ο λόγος της απαγόρευσης και οι...εξαιρέσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.