Κοσμος

Συνάντηση στην Ουάσινγκτον για τους ηγέτες Σερβίας και Κοσόβου

Στις 27 Ιουνίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς
Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς © EPA/ANDREJ CUKIC

Με πρωτοβουλία των ΗΠΑ, οι ηγέτες Σερβίας και Κοσόβου θα συναντηθούν στην Ουάσινγκτον - Θα συζητηθεί το ζήτημα του Κοσόβου.

Συνάντηση στην Ουάσινγκτον θα έχουν οι ηγέτες της Σερβίας και της Κοσόβου, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και Χασιμ Θάτσι αντίστοιχα, στις 27 Ιουνίου.

Οι δυο τους αναμένεται να συζητήσουν εκ νέο το ζήτημα του Κοσόβου με πρωτοβουλία του Ρίτσαρντ Γκρένελ, απεσταλμένο του Τραμπ για το συγκεκριμένο θέμα.

Η είδηση γνωστοποιήθηκε από τον ίδιο τον Γκρένελ στο Twitter όπου και έγραψε χαρακτηριστικά:

«Θαυμάσια νέα! Έχω λάβει διαβεβαιώσεις από τις κυβερνήσεις της Σερβίας και του Κοσόβου ότι θα αναστείλουν προσωρινά τις εκστρατείες απόσυρσης της αναγνώρισης και τα αιτήματα ένταξης σε διεθνείς οργανισμούς προκειμένου να συναντηθούν στην Ουάσινγκτον, στον Λευκό Οίκο στις 27 Ιουνίου και να αρχίσουν τον διάλογο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Κοσόβου σημείωσε πως «η καθοδήγηση και η υποστήριξη των ΗΠΑ ήταν πάντοτε καθοριστικής σημασίας για την ευημερία του Κοσόβου. Χαιρετίζω την πρόσκληση να συνεχιστεί ο διάλογος για την εξομάλυνση των σχέσεων υπό την ηγεσία του ειδικού απεσταλμένου του προέδρου Τράμπ».

Να θυμίσουμε πως την Κυριακή 21 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν εκλογές στην Σερβία κάτι που σημαίνει πως θα επανέλεθει στο προσκήνιο το ζήτημα του Κοσόβου.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ