Κοσμος

Συνελήφθη η σύγχρονη «Μήδεια» των ΗΠΑ (video)

Σκότωσε 7 νεογέννητα βρέφη της και τα έκρυβε σε κούτες στο γκαράζ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
65575-132136.jpg

Τα επτά νεογέννητα βρέφη της κατηγορείται ότι σκότωσε μια 39χρονη μητέρα η οποία συνελήφθη στις ΗΠΑ. Τις σορούς των βρεφών εντόπισαν οι αστυνομικές δυνάμεις μέσα σε χαρτοκιβώτια στο γκαράζ σπιτιού στη Γιούτα, στο οποίο η κατηγορούμενη Μέγκαν Χάντσμαν διέμενε μέχρι πριν από τρία χρόνια. Οι αρχές εκτιμούν πως η γυναίκα έφερε τα βρέφη στον κόσμο, στο διάστημα 1996-2006.

n

Η αστυνομία δέχτηκε το Σάββατο τηλεφωνική κλήση από τον εν διαστάσει σύζυγο της Χάντσμαν, για ένα νεκρό βρέφος στο σπίτι, στην μεσοαστική περιοχή Πλέζεντ Γκρόουβ, νότια του Σολτ Λέικ Σίτι, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Μάικλ Ρόμπερτς. Όταν μετέβησαν εκεί οι αστυνομικοί ανακάλυψαν τα άλλα έξι πτώματα. Το σπίτι ανήκει στους γονείς του συζύγου. Ο σύζυγος ανακάλυψε τα πτώματα ενώ καθάριζε το γκαράζ.

Σοκαρισμένοι από την ανατριχιαστική αποκάλυψη οι γείτονες, αναρωτήθηκαν πως τα μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας που εξακολουθούν να ζουν σε αυτό το σπίτι δεν γνώριζαν ότι η μητέρα τους ήταν έγκυος ή δεν είχαν παρατηρήσει κάτι ύποπτο. Όσο για τον εν διαστάσει σύζυγο, η αστυνομία πιστεύει ότι εκείνος δεν εμπλέκεται και δεν γνώριζε την κατάσταση. Ερωτηθείς για το πώς μπορεί να αγνοούσε την κατάσταση ενώ ζούσε μέσα στο σπίτι, ο Ρόμπερτς απάντησε, «Αυτή είναι η ερώτηση για το βραβείο των χιλίων δολαρίων. Εντυπωσιακό».

Τα πτώματα των βρεφών εστάλησαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Γιούτα. Από τα δείγματα DNA που ελήφθησαν από τη γυναίκα και τον σύζυγό της θα καθοριστεί αν τα παιδιά είναι δικά τους, όπως εκτιμά η αστυνομία. Οι τρεις κόρες της Χάντσμαν εξακολουθούν να διαμένουν εκεί, σύμφωνα με τα όσα είπε στην εφημερίδα The Salt Lake Tribune μία επί σειρά ετών γειτόνισσα, η Σάρον Τσίπμαν, η οποία πρόσθεσε ότι οι μεγαλύτερες κόρες είναι περίπου 18 με 20 ετών και η μικρότερη 13.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ