- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
50 μηνύσεις από συγγενείς θυμάτων του κορωνοϊού στη Λομβαρδία
Ζητούν άμεσα δικαιοσύνη και την αλήθεια για τους οίκους ευγηρίας
Ιταλία: Πενήντα μηνύσεις κατέθεσαν συγγενείς ηλικιωμένων που έχασαν την ζωή τους από τον κορωνοϊό, σε οίκους ευγηρίας της Λομβαρδίας.
Πενήντα μηνύσεις κατέθεσαν στην εισαγγελία του Μπέργκαμο συγγενείς ηλικιωμένων που έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο Covid-19 σε οίκους ευγηρίας της Λομβαρδίας. Σε κινητοποίησή τους έξω από την εισαγγελία, δεκάδες άνθρωποι επανέλαβαν ότι ζητούν να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη και να εξακριβωθεί για ποιο λόγο πολλοί ασθενείς με κορωνοϊό - κυρίως στη Λομβαρδία - μεταφέρθηκαν από τα νοσοκομεία της περιοχής αυτής σε οίκους ευγηρίας.
Οι συγγενείς των θυμάτων υπογραμμίζουν ότι δεν μπόρεσαν να αποχαιρετήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα τα οποία, αν η κατάσταση είχε τύχει καλύτερου και πιο προσεκτικού χειρισμού, πιθανότατα θα ήταν ακόμη εν ζωή.
Οι δικηγόροι, οι οποίοι ασχολούνται με την υπόθεση, δήλωσαν ότι πρόκειται να κατατεθούν τουλάχιστον άλλες διακόσιες μηνύσεις. Έως τώρα, ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα δεν έχει αναλάβει ουσιαστικά καμία ευθύνη για την όλη αυτή τραγική υπόθεση.
Στις τόσες αρνητικές κριτικές που έχει δεχθεί, απαντά ότι «και άλλες περιφέρειες της Ιταλίας υιοθέτησαν την ίδια πρακτική» ενώ υπενθυμίζει παράλληλα ότι «όλα αυτά συνέβησαν σε ημέρες αφόρητης πίεσης».
Ο Λούκα Φούσκο, όμως, πρόεδρος της επιτροπής που δημιούργησαν οι συγγενείς των θυμάτων, τονίζει ότι «οι αρμόδιες αρχές ψεύδονται συνεχώς» και ότι «το σύστημα υγείας της Λομβαρδίας δεν ήταν έτοιμο να αντιμετωπίσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Αρχές ερευνούν ανθρωποκτονίες κατά συρροή - Νεκρά βρέθηκαν και αρκετά κατοικίδια, κανείς δεν έχει συλληφθεί
Σύμφωνα με τον νόμο, οι αρχές αρνούνται τη χορήγηση βίζας σε μετανάστες, μόνο αν θεωρηθούν «δημόσιο βάρος»
Ο Ζακ Μορέτι προφυλακίστηκε ενώ είναι άγνωστο αν η Τζέσικα Μορέτι έχει πάρει εξιτήριο
Οι πρώτες ώρες αιχμαλωσίας του διαβόητου ναρκοβαρόνου
Κατά την ελεύθερη πτώση ο 31χρονος ανέπτυξε ταχύτητα που έφτασε τα 500 χλμ/ώρα
Ο γηραιότερος εν ενεργεία μονάρχης στην Ευρώπη πάσχει από αιμολυτική αναιμία
Οι άνεμοι σπρώχνουν τις φλόγες προς κατοικημένες περιοχές
Ο ιρανικός ενεργειακός τομέας έχει πληγεί σκληρά από την αρχή του πολέμου στη Μέση Ανατολή
Σίγουρη η Ουάσιγκτον ότι ο πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
Μία καθημερινή σκηνή σε ένα ασυνήθιστο μέρος
Σαν έφηβος φαίνεται να συμπεριφέρεται τελευταία ο πρώην πρωθυπουργός του Καναδά
Τα πλήγματα αυτά έχουν ήδη προκαλέσει ζημιές που ανέρχονται σε δισεκατομμύρια δολάρια
Βρισκόταν μαζί με ένα φίλο του
Προειδοποιεί για 300.000 νέους Ρώσους στρατιώτες
Όλα τα μέλη της Βουλής και το ένα τρίτο των γερουσιαστών θα διεκδικήσουν επανεκλογή τον Νοέμβριο
O πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ αρνήθηκε την «κακή συμφωνία» για το εμπόριο που προτάθηκε από την Ουάσινγκτον
Αν και άντεξε στον χρόνο, το Giant’s Causeway κινδυνεύει από τα «κύματα» των επισκεπτών
Τρεις ώρες οι γονείς προσπαθούσαν να πείσουν τον νεαρό να μην αυτοκτονήσει
Η Ρωσία θα απαντήσει πλήττοντας «τους πιο ευαίσθητους οικονομικούς τομείς» της Ουκρανίας
Οι λουόμενοι συνέλαβαν και παρέδωσαν τον ύποπτο στην αστυνομία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.