- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τζουζέπε Κόντε: «Να ξοδέψουμε καλά τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης»
Η κυβέρνηση στην Ιταλία έχει στηρίξει μέχρι στιγμής με 80 δισεκατομμύρια ευρώ τη δημόσια και ιδιωτική οικονομία
Κορωνοϊός στην Ιταλία: «Να ξοδέψουμε καλά τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης», το μήνυμα του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε.
Αναφορά στα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης έκανε ο Τζουζέπε Κόντε εν μέσω κορωνοϊού.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Τετάρτης 3 Ιουνίου 2020, αναφέρθηκε στο υπό διαμόρφωση ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και στην δυνατότητα ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών στο εσωτερικό της Ιταλίας, που ισχύει από σήμερα.
«Ξαναβρήκαμε την κοινωνική μας διάσταση, αλλά πρέπει να προσέξουμε» τόνισε ο Κόντε, καλώντας τους Ιταλούς να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις προστατευτικές μάσκες. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι έως τώρα, η κυβέρνησή του έχει στηρίξει τη δημόσια και ιδιωτική οικονομία της χώρας του με 80 δισεκατομμύρια ευρώ.
«Θέλουμε να παρέμβουμε και πάλι, με ακόμη πιο αποτελεσματικά μέτρα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έβαλε στο τραπέζι 750 δισεκατομμύρια ευρώ για το Ταμείο Ανάκαμψης. Πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία και να ξοδέψουμε καλά τα χρήματα αυτά» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός. «Από την ικανότητά μας αυτή θα αξιολογηθεί η ισχύς και αξιοπιστία της Ιταλίας» πρόσθεσε ο Τζουζέπε Κόντε.
Ανέφερε δε, ότι οι επιδοτήσεις και τα δάνεια που θα λάβει η Ιταλία από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να χρησιμεύσουν για την στήριξη των επιχειρήσεων, την ενίσχυση των τηλεματικών και δικτύων αλλά και εκείνων της ύδρευσης, όπως και για την πρόσληψη νέων ερευνητών. Πρόσθεσε ότι επείγει η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος και η μείωση του απαιτούμενου χρόνου για την εκδίκαση αστικών και ποινικών υποθέσεων.
Για τη λεπτομερή διαμόρφωση του σχεδίου ανάκαμψης της χώρας, η ιταλική κυβέρνηση θα συναντήσει τις ερχόμενες ημέρες τους κοινωνικούς εταίρους, σειρά συνδέσμων και επιφανείς προσωπικότητες διαφόρων παραγωγικών τομέων.
Ερωτηθείς σχετικά με τον Tουρισμό, τέλος, ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι ορισμένες διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν με την Ελλάδα και την Αυστρία σε ό,τι αφορά τις τουριστικές ροές, θεωρεί ότι θα λυθούν στο πλαίσιο του παραδοσιακού πνεύματος φιλίας με τις χώρες αυτές.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τον κόσμο και ανέλαβε την ευθύνη
Πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν στον τάφο του
Αναδημοσιεύοντας σχόλια που υποστήριζαν ότι ο πατέρας της «δεν θα επέτρεπε ποτέ» τη χρήση της μουσικής του
Άγνωστο για την ώρα αν θα κλείσουν επιπλέον εργοστάσια
Η επανασύνδεση Γκαμπριέλ Ατάλ και Στεφάν Σεζουρνέ εγείρει ζητήματα δεοντολογίας ενόψει των προεδρικών εκλογών
Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι επιβάλλει παράνομους περιορισμούς στην αλιεία στο Αιγαίο
«Σοκαρίστηκα από τους λογαριασμούς ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ», δήλωσε η ιταλίδα πρωθυπουργός
Πρώτη φορά που ελληνικό λογοτεχνικό κείμενο εντοπίζεται σε διαδικασία ταρίχευσης
Μεταξύ αυτών και η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν
Αστυνομικός που επιχείρησε να απευθυνθεί στο συγκεντρωμένο πλήθος αποδοκιμάστηκε έντονα
Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν εκτεταμένες διαρροές – Αυξανόμενος φόβος οικολογικής κρίσης
Μόνιμες οι επιπτώσεις στην υγεία του
Μια δικαστική υπόθεση κινείται σε ένα «γκρίζο» νομικό και ηθικό πεδίο
Ο Ντέιβιντ Γκρος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για έναν πυρηνικό όλεθρο έως το 2061
Σε περίπτωση καταδίκης προβλέπεται ποινή διά βίου φυλάκισης
H εισαγγελία ζητά ποινές κάθειρξης έως και 22 ετών και έξι μηνών για τους πέντε υπόπτους
Nέα ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Βυθίζεται η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ - Τι αναφέρει δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos
Μετά τις αποκαλύψεις για την Ακαδημία Βιασμών, η κατάσταση παίρνει απρόσμενη (;) τροπή
Tι αποφάνθηκε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.