- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τζουζέπε Κόντε: «Να ξοδέψουμε καλά τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης»
Η κυβέρνηση στην Ιταλία έχει στηρίξει μέχρι στιγμής με 80 δισεκατομμύρια ευρώ τη δημόσια και ιδιωτική οικονομία
Κορωνοϊός στην Ιταλία: «Να ξοδέψουμε καλά τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης», το μήνυμα του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε.
Αναφορά στα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης έκανε ο Τζουζέπε Κόντε εν μέσω κορωνοϊού.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Τετάρτης 3 Ιουνίου 2020, αναφέρθηκε στο υπό διαμόρφωση ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και στην δυνατότητα ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών στο εσωτερικό της Ιταλίας, που ισχύει από σήμερα.
«Ξαναβρήκαμε την κοινωνική μας διάσταση, αλλά πρέπει να προσέξουμε» τόνισε ο Κόντε, καλώντας τους Ιταλούς να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις προστατευτικές μάσκες. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι έως τώρα, η κυβέρνησή του έχει στηρίξει τη δημόσια και ιδιωτική οικονομία της χώρας του με 80 δισεκατομμύρια ευρώ.
«Θέλουμε να παρέμβουμε και πάλι, με ακόμη πιο αποτελεσματικά μέτρα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έβαλε στο τραπέζι 750 δισεκατομμύρια ευρώ για το Ταμείο Ανάκαμψης. Πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία και να ξοδέψουμε καλά τα χρήματα αυτά» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός. «Από την ικανότητά μας αυτή θα αξιολογηθεί η ισχύς και αξιοπιστία της Ιταλίας» πρόσθεσε ο Τζουζέπε Κόντε.
Ανέφερε δε, ότι οι επιδοτήσεις και τα δάνεια που θα λάβει η Ιταλία από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να χρησιμεύσουν για την στήριξη των επιχειρήσεων, την ενίσχυση των τηλεματικών και δικτύων αλλά και εκείνων της ύδρευσης, όπως και για την πρόσληψη νέων ερευνητών. Πρόσθεσε ότι επείγει η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος και η μείωση του απαιτούμενου χρόνου για την εκδίκαση αστικών και ποινικών υποθέσεων.
Για τη λεπτομερή διαμόρφωση του σχεδίου ανάκαμψης της χώρας, η ιταλική κυβέρνηση θα συναντήσει τις ερχόμενες ημέρες τους κοινωνικούς εταίρους, σειρά συνδέσμων και επιφανείς προσωπικότητες διαφόρων παραγωγικών τομέων.
Ερωτηθείς σχετικά με τον Tουρισμό, τέλος, ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι ορισμένες διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν με την Ελλάδα και την Αυστρία σε ό,τι αφορά τις τουριστικές ροές, θεωρεί ότι θα λυθούν στο πλαίσιο του παραδοσιακού πνεύματος φιλίας με τις χώρες αυτές.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eνώ η σύγκρουση έχει πλέον μπει στον έβδομο μήνα
Παραμένουν στη φυλακή των ΗΠΑ
Όσα δήλωσε ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο
Toν έχουν καταγγείλει η θετή κόρη του, η σύζυγός του, η πεθερά του, η κουνιάδα του και μία φίλη του ζευγαριού
Η υπηρεσία θα συνδέεται με το Facebook και το Instagram
Ο βιοχάκερ επιχειρηματίας που θέλει να πατάξει τον θάνατο στο πιο αλλόκοτο πείραμα με τη σύντροφό του, Κέιτ Τόλο
Παρουσιάστηκε ο Νόμος για την Οικονομικά Προσιτή Στέγαση από την Κομισιόν
2,7 δισ. ευρώ διαχειρίζεται ο μεγαλοεπενδυτής Κρις Ρόκος, ο οποίος αποφάσισε να μεταφέρει τη φορολογική του έδρα στην Ελλάδα
Με αφορμή τον θάνατο ενός εγκληματία πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και την πολιτική αποσιώπησης
Ποιες βασιλικές οικογένειες δίνουν το παρών
Περισσότεροι από 46.000 Νορβηγοί πέρασαν μπροστά από το φέρετρό του τις τελευταίες ημέρες
Το πλοίο μετέφερε 2 εκατ. βαρέλια μαζούτ
Δεξαμενόπλοιο υπό παναμαϊκή σημαία δέχθηκε επίθεση - Η πυρκαγιά που ξέσπασε κατασβέστηκε
Γιατί ο φόβος του ισλαμισμού δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για την ανοχή απέναντι στην ακροδεξιά
Διπλωματική σύγκρουση χωρίς προηγούμενο μετά τις κυρώσεις του Λονδίνου για τους οικισμούς
Ο κόσμος των καθαρτικών, της πρόκλησης εμετού και της ανηλεούς κατάναλωσης φαγητού
Έρευνα του ECFR αποκαλύπτει κρίση εμπιστοσύνης και διεύρυνση του «χάσματος φαντασίας»
Οι γονείς του βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα του συμβάντος
Το έργο στο οποίο συμμετέχει
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου που προκάλεσε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.