- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Δείτε τον φόρο τιμής του Guardian στους νεκρούς του κορωνοϊού
Ένα συγκλονιστικό αφιέρωμα με τις ιστορίες των ανθρώπων πίσω από τις στατιστικές
Όπως οι «New York Times» έτσι και ο βρετανικός «Guardian» αποτίνει φόρο τιμής στους νεκρούς του κορωνοϊού με ένα συγκλονιστικό αφιέρωμα.
«Είχαν ακόμη τόση ζωή μπροστά τους». Ο Guardian αποτίνει φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα του νέου κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο με ένα αφιέρωμα, στο οποίο κατονομάζονται ένας προς ένας όλοι οι νεκροί και η ιστορίας της ζωής τους μέχρι που αυτή «κόπηκε» από τον φονικό ιό. Ένα αφιέρωμα που θυμίζει το αντίστοιχο εξώφυλλο των αμερικανικών «New York Times» την περασμένη εβδομάδα.
«Το μεγαλύτερο σε ηλικία θύμα ήταν 108 ετών, το νεότερο ένα μωρό. Αυτά είναι μόνο κάποια από τα θύματα του νέου κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ανάμεσα τους είναι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, δάσκαλοι, δημοτικοί σύμβουλοι, βετεράνοι πολέμου, διπλωμάτες, κωμικοί, μουσικοί, εργαζόμενοι στα ΜΜΜ, μηχανικοί και ακαδημαϊκοί. Από την Πέμπτη 28 Μαΐου ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασε τις 37.000. Κάποιοι ήταν ηλικιωμένοι, κάποιοι είχαν υποκείμενα νοσήματα. Αλλά όχι όλοι. Είναι πολλές οι περιπτώσεις των ασθενών που όπως συνέχεια υπογραμμίζουν οι γιατροί είχαν ακόμα ζωή μπροστά τους και αυτή κόπηκε ξαφνικά. Ο απολογισμός των νεκρών δεν είναι μια στατιστική. Ο καθένας τους είχε ένα όνομα, μια ζωή, αναμνήσεις και πολλές ιστορίες να πει. Αυτές είναι μερικές από τις ιστορίες των θυμάτων του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο», γράφει ο Guardian στον πρόλογο του αφιερώματος. Δείτε εδώ το αφιέρωμα και τις ιστορίες των θυμάτων της νόσου Covid-19.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.