- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Κορωνοϊός: Πάνω από 294.000 οι θάνατοι σε όλον τον κόσμο
Περισσότερα από 4.305.340 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 195 χώρες και εδάφη
Από χθες μέχρι σήμερα, αναφέρθηκαν παγκοσμίως 5.157 νέοι θάνατοι και 82.643 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού.
Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 294.199 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν πρωτοεμφανίστηκε ο κορονοϊός SARS-CoV-2 στην Κίνα, σύμφωνα με τον απολογισμό που συντάσσει το Γαλλικό Πρακτορείο βασιζόμενο σε επίσημες πηγές.
Μέχρι τις 22.00 απόψε (ώρα Ελλάδας) είχαν καταγραφεί περισσότερα από 4.305.340 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 195 χώρες και εδάφη. Ο αριθμός αυτός των διαγνωσμένων μολύνσεων, ωστόσο, αντανακλά μόνο ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού λοιμώξεων, με μεγάλο αριθμό χωρών να εξετάζουν μόνο τα κρούσματα που απαιτούν νοσοκομειακή περίθαλψη. Τουλάχιστον 1.473.700 από αυτούς τους ασθενείς έχουν πλέον αναρρώσει.
Από χθες μέχρι σήμερα, αναφέρθηκαν παγκοσμίως 5.157 νέοι θάνατοι και 82.643 νέα κρούσματα. Οι χώρες όπου καταγράφηκαν οι περισσότεροι θάνατοι μέσα στο τελευταίο 24ωρο είναι οι ΗΠΑ (1.599 ), η Βραζιλία (881) και το Ηνωμένο Βασίλειο (494).
Οι ΗΠΑ, όπου ο πρώτος ασθενής απεβίωσε στα τέλη Φεβρουαρίου, είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο, τόσο σε αριθμό θανάτων (83.249), όσο και κρουσμάτων (1.380.465). Τουλάχιστον 230.287 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.
Μετά τις ΗΠΑ, ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο με 33.186 θανάτους σε σύνολο 229.705 κρουσμάτων, η Ιταλία με 31.106 θανάτους (222.104 κρούσματα), η Ισπανία 27.104 θανάτους (228.691 κρούσματα) και η Γαλλία 27.074 θανάτους (178.060 κρούσματα).
Από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο, το Βέλγιο είναι αυτό που μετρά τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών σε σύγκριση με τον πληθυσμό του, έχοντας 76 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους και ακολουθούν η Ισπανία (58), η Ιταλία (51), το Ηνωμένο Βασίλειο (49) και η Γαλλία (41).
Η Κίνα (χωρίς το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο) απ’ όπου ξεκίνησε η επιδημία, έχει επισήμως 82.926 κρούσματα (7 νέα) και 4.633 θανάτους (κανέναν επιπλέον). Οι ασθενείς ου ανέρρωσαν φτάνουν τους 78.189.
Το Λεσότο ανακοίνωσε το τελευταίο εικοσιτετράωρο επίσης το πρώτο κρούσμα του ιού.
Η Ευρώπη μέχρι σήμερα στις 22:00 ώρα Ελλάδας μετρά 160.846 θανάτους σε σύνολο 1.802.322 κρουσμάτων, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς μαζί 88.638 θανάτους (1.452.661 κρούσματα), η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική 23.120 (405.864 κρούσματα), η Ασία 11.207 θανάτους (318.732 κρούσματα), η Μέση Ανατολή 7.814 θανάτους (246.834 κρούσματα), η Αφρική 2.448 θανάτους (70.612 κρούσματα) και η Ωκεανία 126 θανάτους (8.316 κρούσματα).
Ο απολογισμός συντάσσεται με βάση δεδομένα που συλλέγουν τα γραφεία του Γαλλικού Πρακτορείου από επίσημες πηγές και από πληροφορίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αντιμέτωπος με τη «Φοιτητική Λίστα» ο παραιτηθέντας πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς
Σε κλοιό οικονομικής πίεσης η χώρα ως αποτέλεσμα του πολέμου
Έπειτα από ιατρική εξέταση, εγκρίθηκε η προσωρινή νοσηλεία του σε ψυχιατρικό ίδρυμα
Οι δύο υποψήφιοι διασταύρωσαν τα πυρά τους για την ακρίβεια, τη φορολογία και την οικονομική κατάσταση των Βραζιλιάνων
Αρνείται τις κατηγορίες ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ κάνοντας λόγο για «σωρό από ψέματα»
Παρών στη διαδήλωση στο Παρίσι και ο Μελανσόν
Επανήλθαν οι επικοινωνίες στην πρώτη γραμμή του μετώπου
Επικοινωνία Δένδια και Τασούλα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Χαοτική η κατάσταση στην καρδιά της αλβανικής πρωτεύουσας
«Εγγυημένες συντάξεις» έγραφαν τα πλακάτ στα χέρια 25.000 διαδηλωτών
Με τη στήριξη των Πατριαρχείων και των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου θωρακίζεται το καθεστώς της Μονής
Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.