- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Πάνω από 294.000 οι θάνατοι σε όλον τον κόσμο
Περισσότερα από 4.305.340 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 195 χώρες και εδάφη
Από χθες μέχρι σήμερα, αναφέρθηκαν παγκοσμίως 5.157 νέοι θάνατοι και 82.643 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού.
Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 294.199 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν πρωτοεμφανίστηκε ο κορονοϊός SARS-CoV-2 στην Κίνα, σύμφωνα με τον απολογισμό που συντάσσει το Γαλλικό Πρακτορείο βασιζόμενο σε επίσημες πηγές.
Μέχρι τις 22.00 απόψε (ώρα Ελλάδας) είχαν καταγραφεί περισσότερα από 4.305.340 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 195 χώρες και εδάφη. Ο αριθμός αυτός των διαγνωσμένων μολύνσεων, ωστόσο, αντανακλά μόνο ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού λοιμώξεων, με μεγάλο αριθμό χωρών να εξετάζουν μόνο τα κρούσματα που απαιτούν νοσοκομειακή περίθαλψη. Τουλάχιστον 1.473.700 από αυτούς τους ασθενείς έχουν πλέον αναρρώσει.
Από χθες μέχρι σήμερα, αναφέρθηκαν παγκοσμίως 5.157 νέοι θάνατοι και 82.643 νέα κρούσματα. Οι χώρες όπου καταγράφηκαν οι περισσότεροι θάνατοι μέσα στο τελευταίο 24ωρο είναι οι ΗΠΑ (1.599 ), η Βραζιλία (881) και το Ηνωμένο Βασίλειο (494).
Οι ΗΠΑ, όπου ο πρώτος ασθενής απεβίωσε στα τέλη Φεβρουαρίου, είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο, τόσο σε αριθμό θανάτων (83.249), όσο και κρουσμάτων (1.380.465). Τουλάχιστον 230.287 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.
Μετά τις ΗΠΑ, ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο με 33.186 θανάτους σε σύνολο 229.705 κρουσμάτων, η Ιταλία με 31.106 θανάτους (222.104 κρούσματα), η Ισπανία 27.104 θανάτους (228.691 κρούσματα) και η Γαλλία 27.074 θανάτους (178.060 κρούσματα).
Από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο, το Βέλγιο είναι αυτό που μετρά τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών σε σύγκριση με τον πληθυσμό του, έχοντας 76 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους και ακολουθούν η Ισπανία (58), η Ιταλία (51), το Ηνωμένο Βασίλειο (49) και η Γαλλία (41).
Η Κίνα (χωρίς το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο) απ’ όπου ξεκίνησε η επιδημία, έχει επισήμως 82.926 κρούσματα (7 νέα) και 4.633 θανάτους (κανέναν επιπλέον). Οι ασθενείς ου ανέρρωσαν φτάνουν τους 78.189.
Το Λεσότο ανακοίνωσε το τελευταίο εικοσιτετράωρο επίσης το πρώτο κρούσμα του ιού.
Η Ευρώπη μέχρι σήμερα στις 22:00 ώρα Ελλάδας μετρά 160.846 θανάτους σε σύνολο 1.802.322 κρουσμάτων, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς μαζί 88.638 θανάτους (1.452.661 κρούσματα), η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική 23.120 (405.864 κρούσματα), η Ασία 11.207 θανάτους (318.732 κρούσματα), η Μέση Ανατολή 7.814 θανάτους (246.834 κρούσματα), η Αφρική 2.448 θανάτους (70.612 κρούσματα) και η Ωκεανία 126 θανάτους (8.316 κρούσματα).
Ο απολογισμός συντάσσεται με βάση δεδομένα που συλλέγουν τα γραφεία του Γαλλικού Πρακτορείου από επίσημες πηγές και από πληροφορίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.