- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Κορωνοϊός: Πάνω από 294.000 οι θάνατοι σε όλον τον κόσμο
Περισσότερα από 4.305.340 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 195 χώρες και εδάφη
Από χθες μέχρι σήμερα, αναφέρθηκαν παγκοσμίως 5.157 νέοι θάνατοι και 82.643 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού.
Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 294.199 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν πρωτοεμφανίστηκε ο κορονοϊός SARS-CoV-2 στην Κίνα, σύμφωνα με τον απολογισμό που συντάσσει το Γαλλικό Πρακτορείο βασιζόμενο σε επίσημες πηγές.
Μέχρι τις 22.00 απόψε (ώρα Ελλάδας) είχαν καταγραφεί περισσότερα από 4.305.340 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 195 χώρες και εδάφη. Ο αριθμός αυτός των διαγνωσμένων μολύνσεων, ωστόσο, αντανακλά μόνο ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού λοιμώξεων, με μεγάλο αριθμό χωρών να εξετάζουν μόνο τα κρούσματα που απαιτούν νοσοκομειακή περίθαλψη. Τουλάχιστον 1.473.700 από αυτούς τους ασθενείς έχουν πλέον αναρρώσει.
Από χθες μέχρι σήμερα, αναφέρθηκαν παγκοσμίως 5.157 νέοι θάνατοι και 82.643 νέα κρούσματα. Οι χώρες όπου καταγράφηκαν οι περισσότεροι θάνατοι μέσα στο τελευταίο 24ωρο είναι οι ΗΠΑ (1.599 ), η Βραζιλία (881) και το Ηνωμένο Βασίλειο (494).
Οι ΗΠΑ, όπου ο πρώτος ασθενής απεβίωσε στα τέλη Φεβρουαρίου, είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο, τόσο σε αριθμό θανάτων (83.249), όσο και κρουσμάτων (1.380.465). Τουλάχιστον 230.287 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.
Μετά τις ΗΠΑ, ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο με 33.186 θανάτους σε σύνολο 229.705 κρουσμάτων, η Ιταλία με 31.106 θανάτους (222.104 κρούσματα), η Ισπανία 27.104 θανάτους (228.691 κρούσματα) και η Γαλλία 27.074 θανάτους (178.060 κρούσματα).
Από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο, το Βέλγιο είναι αυτό που μετρά τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών σε σύγκριση με τον πληθυσμό του, έχοντας 76 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους και ακολουθούν η Ισπανία (58), η Ιταλία (51), το Ηνωμένο Βασίλειο (49) και η Γαλλία (41).
Η Κίνα (χωρίς το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο) απ’ όπου ξεκίνησε η επιδημία, έχει επισήμως 82.926 κρούσματα (7 νέα) και 4.633 θανάτους (κανέναν επιπλέον). Οι ασθενείς ου ανέρρωσαν φτάνουν τους 78.189.
Το Λεσότο ανακοίνωσε το τελευταίο εικοσιτετράωρο επίσης το πρώτο κρούσμα του ιού.
Η Ευρώπη μέχρι σήμερα στις 22:00 ώρα Ελλάδας μετρά 160.846 θανάτους σε σύνολο 1.802.322 κρουσμάτων, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς μαζί 88.638 θανάτους (1.452.661 κρούσματα), η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική 23.120 (405.864 κρούσματα), η Ασία 11.207 θανάτους (318.732 κρούσματα), η Μέση Ανατολή 7.814 θανάτους (246.834 κρούσματα), η Αφρική 2.448 θανάτους (70.612 κρούσματα) και η Ωκεανία 126 θανάτους (8.316 κρούσματα).
Ο απολογισμός συντάσσεται με βάση δεδομένα που συλλέγουν τα γραφεία του Γαλλικού Πρακτορείου από επίσημες πηγές και από πληροφορίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Μαρκ, να θυμάσαι ότι ο Καναδάς ζει χάρη στις ΗΠΑ», λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
«Τι έπρεπε να κάνουν; Να αφήσουν ένα παιδί πέντε ετών να πεθάνει από το κρύο;» διερωτήθηκε
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Πώς από ένα ταψάκι κέικ έγινε ένα από τα διασημότερα παιχνίδια στον κόσμο
Η άλλη ευρωπαϊκή χώρα που έχει ενταχθεί είναι η Ουγγαρία
Ειρωνεία στα social media μετά την παραδοχή του Τσέχου πρωθυπουργού για ακριβή υδρόγειο και γεωπολιτικά σχόλια
Μελέτη της Greenpeace αποκαλύπτει ακραία συγκέντρωση αγροτικών επιδοτήσεων σε έξι χώρες της ΕΕ
Γροιλανδία: «Κόκκινη γραμμή» η κυριαρχία – Άγνοια για όσα συζήτησαν Τραμπ και Ρούτε
Ο πρόεδρος αμφισβητεί τη μεθοδολογία της Times–Siena και μιλά για «εγκληματικές» δημοσκοπήσεις
Γονείς ζήτησαν την απαγόρευσή του από σχολικές βιβλιοθήκες
«Μικροπράγματα» οι καταγγελίες, λέει η υπεράσπιση
Καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Harry σε Σικελία και Καλαβρία, εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία στον ιταλικό Νότο
Αγωγή 5 δισ. δολαρίων κατά της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας
Σε ορισμένες περιπτώσεις φέρεται να ζήτησε ακόμη και θέση στο πιλοτήριο
Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η σύλληψη του μικρού Λίαμ και του πατέρα του
Αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης από τη φυλακή
Ο τραγικός απολογισμός αυξάνεται μετά τον εντοπισμό δύο ακόμη θυμάτων στο σημείο της σύγκρουσης
Γαλλική ναυτική επιχείρηση στη Μεσόγειο κατά δεξαμενόπλοιου υπό κυρώσεις, με στήριξη συμμάχων
«Έχουμε όλα τα ατού», προειδοποιεί από το Νταβός - Μεγάλα ευρωπαϊκά ταμεία αποσύρουν ήδη τα κεφάλαιά τους από τις ΗΠΑ
Στο τραπέζι το ζήτημα της Γροιλανδίας, οι εμπορικές απειλές Τραμπ και το αμφιλεγόμενο «Συμβούλιο για την Ειρήνη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.