Κοσμος

Σουηδία - Κορωνοϊός: Με κοπριά σε πάρκα διώχνουν τους «απείθαρχους»

Από εκτροφεία πουλερικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σουηδία: Με... κοπριά σκοπεύουν να διώξουν τους «απείθαρχους» του κορωνοϊού στην πόλη Λουντ
Σουηδία: Με... κοπριά σκοπεύουν να διώξουν τους «απείθαρχους» του κορωνοϊού στην πόλη Λουντ/ © EPA/HENRIK MONTGOMERY

Στη Σουηδία ρίχνουν κοπριά για να μην πηγαίνουν οι «απείθαρχοι» του κορωνοϊού.

Με κοπριά στα πάρκα διώχνουν τους «απείθαρχους» του κορωνοϊού στη Σουηδία, την ώρα που τα συνολικά κρούσματα Covid-19 έχουν ξεπεράσει τα 20.000.

Οι νεκροί από κορωνοϊό στη Σουηδία έχουν φθάσει τους 2.462, με την κυβέρνηση της σκανδιναβικής χώρας να μην ακολουθεί τον δρόμο των περισσότερων κρατών της Ευρώπης και να μην επιβάλει lockdown.

Όπως έγινε γνωστό, οι αρχές της πόλης Λουντ, στη Σουηδία, θα απλώσουν κοπριά από περιττώματα πουλερικών στα πάρκα για να αποθαρρύνουν τη διοργάνωση της παραδοσιακής «Βαλπούργιας νύχτας»* (σ.σ. γιορτής της 'Ανοιξης) εν μέσω κορωνοϊού. Ο δήμος, ο οποίος σκοπεύει να τοποθετήσει φράγματα γύρω από το κεντρικό πάρκο της πόλης, ζήτησε από τους κατοίκους να ματαιώσουν τα σχέδια τους για την παραδοσιακή «Βαλπούργια νύχτα», που γιορτάζεται στις 30 Απριλίου 2020.

Κορωνοϊός - Σουηδία: Θα ρίξουν έναν τόνο κοπριάς σε πάρκο

Οι αξιωματούχοι της πόλης σχεδιάζουν να απλώσουν έναν τόνο κοπριάς από περιττώματα πουλερικών μέσα στο πάρκο, προκειμένου:

  1. Να διατηρηθεί το γκαζόν σε καλή κατάσταση και
  2. Να μείνουν μακριά όσοι μπουν στον πειρασμό να παραβιάσουν περιορισμούς που έχουν σχέση με την επιδημία κορωνοϊού.

«Η κοπριά που παράγεται από περιττώματα πουλερικών και μυρίζει τρομερά άσχημα» δήλωσε ο Γκούσταβ Λούντμπλαντ, επικεφαλής της υπηρεσίας περιβάλλοντος της πόλης. «Δεν είναι πολύ ευχάριστο να καθίσεις εκεί, κρατώντας μια μπύρα με μια τέτοια μυρωδιά» πρόσθεσε.

Οι εκδηλώσεις για τη συγκεκριμένη γιορτή μπορεί να προσελκύουν έως και 30.000 επισκέπτες. Η Λουντ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι μια από τις σημαντικότερες πανεπιστημιακές πόλεις της Σουηδίας και η πλειονότητα των 125.000 κατοίκων της είναι φοιτητές.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

-----------------

* Έχει πάρει το όνομά της από το Valborg στη Σουηδία -δημοφιλής παγανιστική γιορτή. Συμβολίζει το τέλος του χειμώνα. Κατά τη διάρκεια της οι Σουηδοί τραγουδούν και ανάβουν φωτιές στα πάρκα και στους κήπους.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ