- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Το Ην. Βασίλειο θρηνεί περισσότερα από 20.000 θύματα
813 νεκροί από τη νόσο Covid-19 σε 24 ώρες
Το Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασε τους 20.000 νεκρούς από τον νέο κορωνοϊό. 813 θύματα σε 24 ώρες.
Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε 813 νεκρούς από τον νέο κορωνοϊό σε διάστημα 24 ωρών. Ως εκ τούτου ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από τη νόσο Covid-19 στη χώρα ξεπέρασε τις 20.000 και έφτασε στις 20.319.
Πριν από σχεδόν έξι εβδομάδες ο επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, Πάτρικ Βάλανς είχε δηλώσει ότι αν κρατήσουμε τον αριθμό των νεκρών κοντά στους 20.000 «αυτό θα ήταν μια καλή έκβαση και θα μας έδινε μια ελπίδα για το πού τελικά θα φτάσουμε».
As of 9am 25 April, 640,792 tests have concluded, with 28,760 tests on 24 April.
— Department of Health and Social Care (@DHSCgovuk) April 25, 2020
517,836 people have been tested of which 148,377 tested positive.
As of 5pm on 24 April, of those hospitalised in the UK who tested positive for coronavirus, 20,319 have sadly died. pic.twitter.com/5HLhOFWdlu
«Μια πολύ θλιβερή ημέρα» για τη Μεγάλη Βρετανία χαρακτήρισε τη σημερινή ο Στίβεν Πόουις, ο ιατρικός διευθυντής του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS), καθώς οι θάνατοι ξεπέρασαν το ψυχολογικό όριο των 20.000. «Είναι μια πολύ θλιβερή ημέρα για το έθνος. Είκοσι χιλιάδες θάνατοι είναι σαφώς 20.000 περισσότεροι απ’ ό,τι θα έπρεπε», είπε ο Πόουις σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Τον περασμένο μήνα ο ιατρικός διευθυντής του NHS είχε δηλώσει ότι η Βρετανία «θα τα είχε πάει καλά» αν ξεπερνούσε την κρίση του νέου κορωνοϊού με λιγότερους από 20.000 θανάτους.
Από την πλευρά της, η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ επανέλαβε την έκκληση της κυβέρνησης προς τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να συνεχίσουν να τηρούν τους κανόνες, αφού η χώρα δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο ακόμη. «Οι οδηγίες μας παραμένουν σαφείς, ο κόσμος πρέπει να μείνει στο σπίτι, να προστατεύσουμε το NHS και να σώσουμε ζωές», είπε. «Ξέρουμε ότι οι άνθρωποι είναι καταβεβλημένοι, αλλά δεν έχουμε διαφύγει τον κίνδυνο. Είναι επιτακτικό να συνεχίσουμε να τηρούμε τους κανόνες», πρόσθεσε.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το «εξαιρετικά ευφυές» ζώο κατάφερε να ξεφύγει από τις παγίδες και τα ηρεμιστικά των αρχών
«Δεν υπήρξε κανένα δράμα» λέει πηγή από το περιβάλλον του
Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία
Θύματα κατηγορούν αστυνομικούς ότι έκαναν τα στραβά μάτια
Χωρίς τέλος η βία μεταξύ αντίπαλων καρτέλ ναρκωτικών
Κίνηση τακτικής ή παραδοχή αδιεξόδου στο μέτωπο
Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποιεί την Τεχεράνη ότι ο χρόνος λιγοστεύει
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Φαντάσου να πίνεις σαμπάνια σε ένα κουπέ του 1890, ενώ η Ευρώπη περνάει έξω από το παράθυρό σου
Ζητά συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο
«Νιώθω βαθιά ντροπή», είπε ο ηθοποιός σε ομιλία του στο Βερολίνο
«Με αναγκάζεις να σου κάνω κακό» της έλεγε
Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος είχε αναφέρει ότι με αμοιβαίους συμβιβασμούς μπορεί να επιτευχθεί ειρήνη
Η συνταγματική αναθεώρηση του 2020 μηδένισε τις προηγούμενες προεδρικές θητείες του
Οι συμφωνίες αυτές δυσκολεύονται να εξελιχθούν σε μόνιμες λύσεις
Ειχε λάβει υπόσχεση αμοιβής ύψους περίπου 25.000 ευρώ
Δυνάμεις της Αστυνομίας χρησιμοποίησαν υδροβόλα για να διαλύσουν τα πλήθη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.