Κοσμος

Ιταλία - Κορωνοϊός: Πότε επιστρέφουν πάνω από 2,5 εκατ. εργαζόμενοι

Πυρετός διαβουλεύσεων στη Ρώμη για το πώς οι πολίτες θα επανέλθουν στην κανονικότητα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός: Με προστατευτική μάσκα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε
Κορωνοϊός: Με προστατευτική μάσκα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε/ © EPA/MAURIZIO BRAMBATTI

Κορωνοϊός: Στις 4 Μαΐου 2020 επιστρέφουν περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι στην Ιταλία.

Ο Τζουζέπε Κόντε συναντήθηκε την Τετάρτη 22 Απριλίου 2020 με τον μάνατζερ Βιτόριο Κολάο, επικεφαλής της «ομάδας δράσης» που καλείται να παρουσιάσει μια συνολική πρόταση για το πώς θα πραγματοποιηθεί η βαθμιαία επιστροφή στην καθημερινότητα μετά τον κορωνοϊό στην Ιταλία.

Σύμφωνα με ό,τι έχει διαρρεύσει στα ιταλικά ΜΜΕ, στις 4 Μαΐου 2020 αναμένεται να επιστρέψουν στους χώρους εργασίας τους περίπου 2,8 εκατομμύρια Ιταλοί. Παράλληλα, θα αυξηθεί και ο αριθμός των πολιτών οι οποίοι στη φάση αυτή εργάζονται με τηλεργασία.

Ο Βιτόριο Κολάο ξεκαθάρισε στον Κόντε ότι θα πρέπει να επισημοποιηθεί πρωτόκολλο για τις συνθήκες πρόληψης και ασφαλείας στα δημόσια ΜΜΜ της χώρας. «Κανένας επιβάτης δεν θα πρέπει να ταξιδεύει όρθιος» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, από τις αρχές Μαΐου αναμένεται να επιτραπεί στους Ιταλούς ποδοσφαιριστές να ξαναρχίσουν ατομικές προπονήσεις. Κάτι που σημαίνει ότι μέσα στον Μάιο θα μπορούσαν πιθανόν να ξαναρχίσουν να διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες, φυσικά με εντελώς διαφορετικές συνθήκες απ' ό,τι συνέβαινε πριν από την εμφάνιση του κορωνοϊού.

Η ιταλική κυβέρνηση, το πολύ μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει ακόμη να εγκρίνει νέα δέσμη μέτρων για τη στήριξη των πολιτών και των επιχειρήσεων, τα οποία μπορεί να αγγίξουν συνολικά τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ