Κοσμος

Δωρεά στο βρετανικό ΕΣΥ ο αναπνευστήρας του Στίβεν Χόκινγκ

Τι δηλώνει η κόρη του «υπέροχου μυαλού» που έφυγε από τη ζωή το 2018

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στίβεν Χόκινγκ
Πώς ο Στίβεν Χόκινγκ βοηθά στη μάχη με τον κορωνοϊό © EPA/JASON SZENES

Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ δώρισε τον αναπνευστηρά του εκλιπόντος επιστήμονα στο βρετανικό ΕΣΥ για τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Ο αναπνευστήρας του θεωρητικού φυσικού, αστροφυσικού και κοσμολόγου Στίβεν Χόκινγκ παραχωρήθηκε ως δωρεά στο Βασιλικό Νοσοκομείο Παπγουόρθ του Κέιμπριτζ με την «ελπίδα να βοηθήσει στη μάχη κατά της νόσου Covid-19», όπως αναφέρει το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association.  

Ο μεγάλος Βρετανός επιστήμονας, ο οποίος έπασχε από τη νόσο του κινητικού νευρώνα, έφυγε από τη ζωή το 2018.

Η κόρη του Χόκινγκ, Λούσι, δήλωσε στο Press Association: «Όταν ο πατέρας πέθανε επιστρέψαμε όλο τον ιατρικό εξοπλισμό που χρησιμοποιούσε και ανήκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. Ωστόσο, κάποια αντικείμενα τα είχαμε αγοράσει». «Τώρα τα παραδίδουμε όλα στο ΕΣΥ με την ελπίδα να τους βοηθήσουν στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού», συμπληρώνει η Λούσι Χόκινγκ.

Όπως αναφέρει το BBC το Ηνωμένο Βασίλειο εκτιμάται ότι έχει στη διάθεσή του αυτήν τη στιγμή περίπου 10.000 αναπνευστήρες. Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ματ Χάνκοκ, έχει δηλώσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο χρειάζεται τουλάχιστον 18.000 αναπνευστήρες για την κρίση με την πανδημία. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ