- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γερμανία και Κίνα είναι αντίθετες με την αναστολή της χρηματοδότησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Η ενίσχυση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) αποτελεί μία από τις καλύτερες επενδύσεις, δήλωσε σήμερα, 15 Απριλίου, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, έπειτα από την απόφαση του Αμερικανού πρόεδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να αναστείλει τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ στον ΠΟΥ.
Ο Τραμπ δήλωσε χθες ότι έλαβε την απόφαση αυτή εξαιτίας του τρόπου που ο ΠΟΥ χειρίστηκε την πανδημία του κορωνοϊού, προκαλώντας αντιδράσεις λοιμωξιολόγων καθώς αυξάνει ο αριθμός των νεκρών παγκοσμίως.
«Η απόδοση ευθυνών δεν βοηθά. Ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα», τόνισε ο Μάας στο Twitter. «Πρέπει να συνεργαστούμε στενά κατά της #COVID-19. Μία από τις καλύτερες επενδύσεις είναι να ενισχυθεί ο UN, κυρίως ο υποχρηματοδοτούμενος ΠΟΥ, για παράδειγμα για την ανάπτυξη και τη διανομή τεστ και εμβολίων», πρόσθεσε.
Κίνα κάλεσε τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους προς τον ΠΟΥ.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιζιάν δήλωσε στους δημοσιογράφους στη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου ότι η πανδημία, που έχει μολύνει σχεδόν 2 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και προειδοποίησε ότι η απόφαση των ΗΠΑ θα επηρεάσει όλες τις χώρες του κόσμου.
Χθες Τρίτη, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή να ανασταλεί μέχρι νεοτέρας η συμβολή των ΗΠΑ στη χρηματοδότηση του ΠΟΥ, εξαιτίας της «κακής» διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοϊού που του προσάπτει.
«Σήμερα, δίνω εντολή για την αναστολή της χρηματοδότησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για όσο θα γίνεται μελέτη για να εξεταστεί ο ρόλος του στην κακή διαχείριση και στη συγκάλυψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στον Λευκό Οίκο μαζί με το κλιμάκιο που έχει συστήσει για την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χωρίς να έχουν διευκρινιστεί οι ακριβείς συνθήκες
Ξοδεύτηκαν περίπου 2 εκατ. δολάρια για βασιλικό καβούρι Αλάσκας και 6,9 εκατ. δολάρια για αστακούς
Τι ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας
Συνδέθηκε με τα περιστατικά τον Ιανουάριο στη Μινεάπολη
Πιθανή επιστροφή του φαινομένου το καλοκαίρι, με ενισχυμένο σενάριο και παγκόσμιες επιπτώσεις
Σύλληψη μετά από ένταλμα Ελλάδας - Έφεση προαναγγέλλει η υπεράσπιση
Ισραηλινά πλήγματα στη Basij στην Τεχεράνη, με νεκρό τον διοικητή και ανώτατα στελέχη
Λειτουργούσε ως γέφυρα ανάμεσα στα πιο σκληροπυρηνικά στρατιωτικά στελέχη και τις πιο μετριοπαθείς πολιτικές φατρίες
Γιατί η διαφυγή με αυτοκίνητο μπορεί να αποβεί θανατηφόρα - Πώς αυξάνονται οι πιθανότητες επιβίωσης
Χρειάστηκαν 21 χρόνια από το άνοιγμα του εστιατορίου
Ο Τραμπ κατηγορεί συμμάχους για έλλειψη στήριξης και θέτει θέμα επανεξέτασης συμμετοχής
Βετεράνος των ειδικών δυνάμεων και της CIA - Η σύζυγός του σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας
Ρήγμα με συμμάχους για το Ιράν και τα Στενά του Ορμούζ
Η κατάσταση έχει οδηγήσει σε ακραίες λύσεις
Ο Μακρόν απορρίπτει στρατιωτική εμπλοκή στα Στενά Ορμούζ – Θέτει όρο την παύση εχθροπραξιών
Η ΕΕ χρηματοδοτεί τις επισκευές, με το Κίεβο υποχωρεί εν μέσω πιέσεων Ουγγαρίας και Σλοβακίας
Απορρίπτει την πρόταση ντε Βέβερ και προειδοποιεί για κινδύνους επιστροφής σε «κανονικότητα»
Νωρίτερα, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι εξόντωσε τον επικεφαλής της υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας Αλί Λαριτζανί
Ο πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατίας αμφισβητεί τον πόλεμο, καταγγέλλοντας απουσία απειλής
Συνολικά ζητά 20 εκατ. δολάρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.