- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Βίαιες συγκρούσεις σε φυλακές του Ιράν για τον κορωνοϊό
Τουλάχιστον 35 κρατούμενοι σκοτώθηκαν
Άγρια καταστολή εξεγέρσεων στις ιρανικές φυλακές, με τουλάχιστον 35 νεκρούς, καθώς οι κρατούμενοι φοβούνται προσβολή τους από τον κορωνοϊό
Τουλάχιστον 35 κρατούμενοι σε φυλακές του Ιράν σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τις αρχές, όταν εξεγέρθηκαν καθώς φοβούνταν πιθανή προσβολή τους από τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε η Διεθνής Αμνηστία. Η διεθνής οργάνωση ανέφερε ότι χιλιάδες κρατούμενοι σε τουλάχιστον οκτώ ιρανικές φυλακές πραγματοποίησαν τις τελευταίες ημέρες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Σύμφωνα με την Αμνηστία, δεσμοφύλακες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έκαναν χρήση πραγματικών πυρών και σφαιρών, καθώς και δακρυγόνων, προκειμένου να καταστείλουν αυτές τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, σκοτώνοντας 35 κρατούμενους και τραυματίζοντας άλλους 100.
«Είναι αποκρουστικό ότι αντί να ανταποκριθούν στα νόμιμα αιτήματα των κρατουμένων να προστατευθούν από την ασθένεια COVID-19, οι ιρανικές αρχές σκότωσαν και πάλι ανθρώπους για να καταπνίξουν τις ανησυχίες τους», δήλωσε η Νταϊάνα Ελταχάουι, αναπληρώτρια διευθύντρια της ΜΚΟ για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.
Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, ανεξάρτητα ΜΜΕ και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανέφεραν ότι κρατούμενοι είχαν βρεθεί θετικοί στο διαγνωστικό τεστ για την ασθένεια COVID-19 και στη συνέχεια πολλοί πραγματοποίησαν απεργίες πείνας για να καταγγείλουν τις συνθήκες κράτησής τους απέναντι στον κίνδυνο της εξάπλωσης της ασθένειας.
Στις 29 Μαρτίου, ο εκπρόσωπος της δικαστικής αρχής, Γκολαμχοσέιν Εσμαΐλι, δήλωσε ότι συνολικά 100.000 κρατούμενοι έλαβαν άδεια εξόδου για τις δύο εβδομάδες των διακοπών του νέου Ιρανικού Έτους (φέτος από τις 19 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου), προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι φυλακές μπροστά στον κίνδυνο εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού. Η άδεια αυτή παρατάθηκε έως τις 19 Απριλίου, είπε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.