- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Γαλλία - Κορωνοϊός: 541 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο
Νέο διάγγελμα Μακρόν - Παρατείνεται η καραντίνα και μετά τις 15 Απριλίου
Άλλοι 541 θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό ανακοινώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Γαλλία - Νέο διάγγελμα Μακρόν και παράταση καραντίνας.
Η επιδημία κορωνοϊού στη Γαλλία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 10.869 ανθρώπους, με 541 επιπλέον θανάτους να καταγράφονται τις τελευταίες 24 ώρες σε νοσοκομεία ανά τη γαλλική επικράτεια. Αυτό ανακοίνωσε την Τετάρτη 8 Απριλίου 2020 ο γενικός διευθυντής Υγείας της Γαλλίας Ζερόμ Σαλμόν.
«Ο αριθμός των θανάτων στα νοσοκομεία αυξήθηκε κατά 8% από χθες» δήλωσε ο συγκεκριμένος αξιωματούχος.
Αυτός ο νέος απολογισμός δεν συμπεριλαμβάνει νέα στοιχεία από οίκους ευγηρίας και από άλλα ιατρικοκοινωνικά ιδρύματα στη χώρα, που δεν μπόρεσαν να καταγραφούν σήμερα εξαιτίας ενός «τεχνικού προβλήματος», διευκρίνισε ο Σαλμόν. Αυτά τα στοιχεία αντιστοιχούν σε πάνω από 30% των συνολικών θανάτων, εξήγησε.
Νέο διάγγελμα Μακρόν για τον κορωνοϊό - Παρατείνεται η καραντίνα
Εν τω μεταξύ, τα μέτρα καραντίνας των Γάλλων «θα παραταθούν» πέραν της 15ης Απριλίου και ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν θα απευθύνει διάγγελμα την προσεχή Δευτέρα 13 Απριλίου 2020, λίγο μετά τις 21.00 ώρα Ελλάδας, προκειμένου να παρουσιάσει τις αποφάσεις του σχετικά με τη «μάχη» κατά της επιδημίας τις επόμενες εβδομάδες.
Το γραφείο του Γάλλου προέδρου δεν διευκρίνισε πόσο θα παραταθούν τα μέτρα απομόνωσης, ένα θέμα στο οποίο ενδεχομένως θα αναφερθεί ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους, στο τέταρτο τηλεοπτικό διάγγελμά του από τη 12η Μαρτίου 2020.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που κάνουν λόγο για 10.869 νεκρούς, η Γαλλία καταγράφει τον τέταρτο μεγαλύτερο απολογισμό νεκρών από τον κορωνοϊό, πίσω από την Ιταλία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος απέσυρε τους δασμούς που είχε επιβάλει σε 8 χώρες από την 1η Φεβρουαρίου
H προειδοποίηση του επικεφαλής της JP Morgan από το Νταβός
Το SEMAF υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι οι εργαζόμενοι του τομέα είχαν καταγγείλει «την κακή κατάσταση» του δικτύου
Ξυλοδαρμοί, πείνα και απόλυτη απομόνωση
Η κόντρα του CEO της αεροπορικής με τον μεγιστάνα ξεκίνησε με αφορμή το Wifi
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια είναι σφοδρός επικριτής του προέδρου
Ο ποντίφικας έχει επικρίνει ορισμένες από τις πολιτικές του προέδρου των ΗΠΑ
Ανησυχία στο Κογκρέσο για στρατιωτική εμπλοκή στη Γροιλανδία – Ψηφίσματα, δασμοί και εσωκομματικές ρωγμές
Ο ΥΠΕΞ Δανίας προειδοποιεί ότι δασμοί και απειλές Τραμπ πλήττουν ΝΑΤΟ και παγκόσμια τάξη
Tην ώρα που οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται εμφανώς διστακτικοί
Οι αξίες και τα συμφέροντα δεν συμπίπτουν πλέον αυτόματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε την εμφάνιση του Γάλλου ομολόγου του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Kαθώς η ΜΚΟ οργάνωση HRANA αναφέρει ότι έχει επιβεβαιώσει 4.519 θανάτους
Η συμφωνία του 1951 και η παρουσία των ΗΠΑ στη Γροιλανδία
Ο Δούκας εμφανίστηκε για δεύτερη φορά στην ζωή του στο εδώλιο μάρτυρα
Στις Βρυξέλλες ο Γερμανός καγκελάριος για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ – Επιφυλάξεις Βερολίνου για το εγχείρημα Τραμπ
Καθώς επιχείρησε να δώσει στρατηγικό περίβλημα στις δηλώσεις του
Αιχμές του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου για την Ευρώπη προκάλεσαν ένταση και αιφνίδια αποχώρηση
Ο Τραμπ αναμένεται να κλιμακώσει τις πιέσεις του προκειμένου οι ΗΠΑ να αποκτήσουν τη Γροιλανδία
Διαδηλώσεις έξω από το Ευρωκοινοβούλιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.