- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Μπολσονάρου: Οι πολίτες θέλουν να δουλέψουν παρά τον κορωνοϊό
Εξέδωσε και διαφημιστική εκστρατεία για να μη σταματήσουν οι Βραζιλιάνοι τις δραστηριότητές τους
Εξακολουθεί να αψηφά την επικινδυνότητα του κορωνοϊού ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους.
Στο ίδιο πλαίσιο συνεχίζει να κινείται ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου για τον κορωνοϊό, ο οποίος και αψήφησε τα μέτρα περιορισμού που η ίδια του η κυβέρνηση θέσπισε για τον περιορισμό του ιού και βγήκε στους δρόμους της Μπραζίλια για να συναντήσει κατοίκους της πρωτεύουσας. Μάλιστα, ο Μπολσονάρου σημείωνε με κάθε ευκαιρία πως η Βραζιλία «δε μπορεί να σταματήσει να κινείται» και πως «αν σταματήσει θα γίνουμε Βενεζουέλα».
«Αυτό που διαπιστώνω συζητώντας με τον κόσμο είναι πως θέλει να δουλέψει. Αυτό που λέω από την αρχή είναι ας προσέχουμε, οι μεγαλύτεροι από 65 ετών ας μείνουν σπίτι», είπε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος απευθυνόμενος σε πλανόδιο πωλητή για τον κορωνοϊό, όπως καταγράφει βίντεο που μεταφορτώθηκε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Λιγότερες από 24 ώρες νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας Λουίζ Ενρίκε Μαντέτα υπογράμμιζε τη σημασία του περιορισμού για να καταπολεμηθεί η πανδημία του κορωνοϊού, που έχει ήδη μολύνει 3.904 ανθρώπους, εκ των οποίων έχουν υποκύψει 101, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επίσημα δεδομένα.
«Ο θάνατος έρχεται, αν το θέλει ο Θεός. Αλλά δεν μπορούμε να κάτσουμε άπρακτοι, φοβόμαστε, διότι αν δεν πεθάνουμε από την αρρώστια, θα πεθάνουμε από την πείνα», του είπε ο πλανόδιος πωλητής. «Δεν θα πεθάνεις», τον διαβεβαίωσε ο Ζαΐχ Μπολσονάρου.
Σε σειρά βίντεο που μεταφορτώθηκαν στον λογαριασμό του στο Twitter, μπορεί κανείς να δει τον πρόεδρο της Βραζιλίας να βγαίνει και να συναντάται με κατοίκους, εμπόρους, υποστηρικτές του στους δρόμους της πρωτεύουσας ή έξω από το κτίριο της προεδρίας.
Ο πρόεδρος Μπολσονάρου δεν παύει να υποβαθμίζει την επιδημία του κορωνοϊού, που αποκαλεί «γριπούλα», και επικρίνει με σφοδρότητα τα μέτρα περιορισμού τα οποία εφαρμόζουν οι τοπικές αρχές, ειδικά οι κυβερνήτες των πολιτειών Σαν Πάουλο και Ρίο ντε Ζανέιρο, που πλήττονται περισσότερο από την επιδημία.
«Αυτός ο περιορισμός, αν συνεχιστεί έτσι, με τον αριθμό των ανθρώπων που θα βρεθούν στην ανεργία, πολύ σύντομα θα μας προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα που θα χρειαστούν χρόνια για να λύσουμε», τονίζει σε άλλο βίντεο ο αρχηγός του κράτους.
Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βραζιλίας απαγόρευσε προχθές Σάββατο στην κυβέρνηση του Μπολσονάρου να διαδίδει μηνύματα που εναντιώνονται στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας που έχουν ληφθεί σε τοπικό επίπεδο για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο κυβερνητικής διαφημιστικής εκστρατείας υπό τον τίτλο «Η Βραζιλία δεν μπορεί να σταματήσει», βίντεο διάρκειας περίπου δύο λεπτών παρότρυνε τους Βραζιλιάνους να μην σταματήσουν τις δραστηριότητές τους, παρά την επιταχυνόμενη εξάπλωση του κορωνοϊού.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Οι περιφερειακές αρχές διεξάγουν έρευνες για να προσδιορίσουν τη σοβαρότητα του ιού
Η έγκαιρη προσέλευση δεν αποδείχθηκε αρετή αλλά παράπτωμα
Αυτός ο σεισμός συμβαίνει μία φορά κάθε εκατό χρόνια
Ο πράκτορας διέπραξε «τα πιο σοβαρά εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς»
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.