- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: Τα κρούσματα ξεπέρασαν το «φράγμα» των 100.000
Η Νέα Υόρκη παραμένει το επίκεντρο της έξαρσης του Covid-19
Κορωνοϊός: Τα κρούσματα μόλυνσης έσπασαν το φράγμα των 100.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες με επίκεντρο τη Νέα Υόρκη.
Oι ΗΠΑ, όπου ο κορωνοϊός SARS-CoV-2 βρίσκεται σε φάση εκθετικής εξάπλωσης, ξεπέρασαν χθες το φράγμα των 100.000 κρουσμάτων μόλυνσης, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν την Πέμπτη την Ιταλία και την Κίνα και μετατράπηκαν στη χώρα με τα περισσότερα διαγνωσμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό στον πλανήτη. Χθες Παρασκευή έφθασαν πλέον να καταμετρούν σχεδόν 15.000 περισσότερα κρούσματα από την Ιταλία και 20.000 περισσότερα από την Κίνα.
Ο αριθμός των νεκρών παραμένει πάντως μικρότερος στις ΗΠΑ από ό,τι σε αυτές τις δύο χώρες, ανέρχεται συνολικά σε 1.544. Το ποσοστό θνησιμότητας της ασθένειας στις ΗΠΑ, με βάση τον αριθμό των καταγεγραμμένων κρουσμάτων, ανέρχεται κατά συνέπεια σε 1,5%. Στην Ιταλία, φθάνει το 10,5%.
«Έχουμε κάνει περισσότερα τεστ από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο και η δυνατότητά μας συνεχίζει να μεγαλώνει» ως προς τη διεξαγωγή τέτοιων εξετάσεων, διαβεβαίωσε χθες ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο.
Επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ είναι η Νέα Υόρκη. Σε αυτή την πολιτεία έχουν καταγραφεί πάνω από 500 νεκροί και σχεδόν τα μισά από το σύνολο των κρουσμάτων στις ΗΠΑ, ενώ τα νοσοκομεία ξεχειλίζουν από ασθενείς.
«Βλέπουμε αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων, εισαγωγών σε νοσοκομεία, εισαγωγών σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ασθενών που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τόμας Τσάι, καθηγητής δημόσιας υγείας στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. «Και δυστυχώς, ο δείκτης θνησιμότητας θα ακολουθήσει αυτήν την τάση. Το ζήτημα είναι απλώς αν θα πάρει μέρες ή εβδομάδες».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χωρίς να έχουν διευκρινιστεί οι ακριβείς συνθήκες
Ξοδεύτηκαν περίπου 2 εκατ. δολάρια για βασιλικό καβούρι Αλάσκας και 6,9 εκατ. δολάρια για αστακούς
Τι ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας
Συνδέθηκε με τα περιστατικά τον Ιανουάριο στη Μινεάπολη
Πιθανή επιστροφή του φαινομένου το καλοκαίρι, με ενισχυμένο σενάριο και παγκόσμιες επιπτώσεις
Σύλληψη μετά από ένταλμα Ελλάδας - Έφεση προαναγγέλλει η υπεράσπιση
Ισραηλινά πλήγματα στη Basij στην Τεχεράνη, με νεκρό τον διοικητή και ανώτατα στελέχη
Λειτουργούσε ως γέφυρα ανάμεσα στα πιο σκληροπυρηνικά στρατιωτικά στελέχη και τις πιο μετριοπαθείς πολιτικές φατρίες
Γιατί η διαφυγή με αυτοκίνητο μπορεί να αποβεί θανατηφόρα - Πώς αυξάνονται οι πιθανότητες επιβίωσης
Χρειάστηκαν 21 χρόνια από το άνοιγμα του εστιατορίου
Ο Τραμπ κατηγορεί συμμάχους για έλλειψη στήριξης και θέτει θέμα επανεξέτασης συμμετοχής
Βετεράνος των ειδικών δυνάμεων και της CIA - Η σύζυγός του σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας
Ρήγμα με συμμάχους για το Ιράν και τα Στενά του Ορμούζ
Η κατάσταση έχει οδηγήσει σε ακραίες λύσεις
Ο Μακρόν απορρίπτει στρατιωτική εμπλοκή στα Στενά Ορμούζ – Θέτει όρο την παύση εχθροπραξιών
Η ΕΕ χρηματοδοτεί τις επισκευές, με το Κίεβο υποχωρεί εν μέσω πιέσεων Ουγγαρίας και Σλοβακίας
Απορρίπτει την πρόταση ντε Βέβερ και προειδοποιεί για κινδύνους επιστροφής σε «κανονικότητα»
Νωρίτερα, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι εξόντωσε τον επικεφαλής της υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας Αλί Λαριτζανί
Ο πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατίας αμφισβητεί τον πόλεμο, καταγγέλλοντας απουσία απειλής
Συνολικά ζητά 20 εκατ. δολάρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.