- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Φυλάκιση 2 ετών για όποιον βήχει σκόπιμα στο πρόσωπο αστυνομικών
Λαμβάνουν μέτρα στη Μεγάλη Βρετανία εν μέσω κορωνοϊού μετά τις καταγγελίες
Μεγάλη Βρετανία - Κορωνοϊός: Φυλάκιση 2 ετών σε πολίτες που βήχουν στα πρόσωπα αστυνομικών.
Λήψη μέτρων στη Μεγάλη Βρετανία μετά τις καταγγελίες των τελευταίων ημερών ότι πολίτες έβηξαν μπροστά στα πρόσωπα αστυνομικών, την ώρα που ο κορωνοϊός βρίσκεται σε έξαρση στη «Γηραιά Αλβιώνα». Όπως μετέδωσαν βρετανικά ΜΜΕ, προβλέπεται φυλάκιση 2 ετών για όποιον βήχει σκόπιμα στο πρόσωπο αστυνομικών. Την απόφαση ανακοίνωσε ο διευθυντής Εισαγγελικών Αρχών της Μεγάλης Βρετανίας.
Ο Μαξ Χιλ είπε ότι υπάρχουν καταγγελίες τις τελευταίες ημέρες ότι πολίτες έβηξαν μπροστά στα πρόσωπα αστυνομικών, μελών των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών και εργαζόμενων σε καταστήματα. Οι υπεύθυνοι ενδέχεται να κατηγορηθούν για επίθεση λόγω αυτής της ενέργειάς τους, εξήγησε ο αξιωματούχος αυτός. «Τα μέλη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών είναι πιο απαραίτητα από ποτέ, καθώς η κοινωνία ενώνει τις δυνάμεις της για να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού», σημείωσε ο Χιλ σε μια ανακοίνωση.
«Επομένως, είμαι σοκαρισμένος από τις πληροφορίες ότι άνθρωποι, που ισχυρίζονται ότι νοσούν από τον Covid-19, βήχουν εσκεμμένα μπροστά σε αστυνομικούς και άλλους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής. Ας είμαι ξεκάθαρος: Πρόκειται για έγκλημα και πρέπει να σταματήσει» ανέφερε.
Μεγάλη Βρετανία - Κορωνοϊός: Τον συνέλαβαν και έβηξε στο πρόσωπο αστυνομικών
Την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020, σε βάρος ενός 45χρονου άνδρα απαγγέλθηκαν τρεις κατηγορίες για επίθεση εναντίον μέλους των υπηρεσιών εκτάκτων περιστατικών, αφού -ισχυριζόμενος ότι έχει κωρονοϊό- έβηξε απευθείας στα πρόσωπα αστυνομικών στο Λονδίνο, που τον είχαν συλλάβει για ένα άλλο αδίκημα, αναφέρει η Γενική Εισαγγελία.
Στο Μπλάκμπερν, στη βόρεια Αγγλία, ένας 40χρονος οδηγήθηκε στην αρχή της εβδομάδας στη φυλακή, αφού απείλησε να φτύσει αστυνομικούς, που τον ρώτησαν γιατί κυκλοφορούσε έξω, μαζί με άλλα δύο πρόσωπα, παρά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για περιορισμούς στις κοινωνικές συναθροίσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.