- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Κορωνοϊός – Λομβαρδία: Πρώτες αισιόδοξες ενδείξεις
«Ας ελπίσουμε ότι είναι η αρχή της αντιστροφής της τάσης», δήλωσε ο Ατίλιο Φοντάνα
Για μείωση της τάσης των κρουσμάτων στη Λομβαρδία έκανε λόγο ο κυβερνήτης της, Ατίλιο Φοντάνα.
Για τις πρώτες ενδείξεις ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού ενδεχομένως να επιβραδύνεται στην πλέον πληγείσα περιοχή της Ιταλίας, τη Λομβαρδία, έκανε λόγο ο κυβερνήτης της Ατίλιο Φοντάνα σήμερα, Δευτέρα 16 Μαρτίου. Η πυκνοκατοικημένη περιοχή που περιλαμβάνει το Μιλάνο, έχει καταγράψει 1.218 θανάτους. Από αυτούς, οι 252 καταγράφηκαν στο Σάββατο, 14 Μαρτίου και την Κυριακή, 15 Μαρτίου και ήταν ο βαρύτερος μέχρι σήμερα απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού.
Σε ολόκληρη την Ιταλία καταγράφηκαν χθες 368 θάνατοι από την πανδημία Covid-19, αριθμός που αποτελεί ημερήσιο ρεκόρ θανάτων ακόμη και περιλαμβανομένης της Κίνας. Παρά την αύξηση των θανάτων, ο Ατίλιο Φοντάνα δήλωσε ότι έχει κάποιους λόγους να αισιοδοξεί, καθώς τα νέα κρούσματα δείχνουν να αυξάνονται με μικρότερους ρυθμούς σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.
«Δεν έχω δει τα σημερινά (σ.σ 16 Μαρτίου) στατιστικά στοιχεία ακόμη, αλλά μπορούμε να διαπιστώσουμε ορισμένα βήματα προς τα εμπρός», δήλωσε. «Η αύξηση δεν είναι τόσο δριμεία όσο ήταν πριν από δύο ή τρεις ημέρες. Ας ελπίσουμε ότι είναι η αρχή της αντιστροφής της τάσης -το λέω ψιθυριστά- αυτό μπορεί να είναι η αρχή της αντιστροφής της τάσης», είπε.
Ο Ατίλιο Φοντάνα δήλωσε ότι η αλλαγή στην τάση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού θα φανεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, μετά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία από τις 8 Μαρτίου, καθώς η αλλαγή της συμπεριφοράς των ανθρώπων παράγει αποτελέσματα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.