- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε καραντίνα όσοι ταξιδεύουν από Ελλάδα στην Κύπρο λόγω κορωνοϊού
Το κυπριακό υπουργείο Υγείας κατηγοριοποιεί τις χώρες προέλευσης των ταξιδιωτών
Μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊό παίρνει η Κύπρος. Σε υποχρεωτικό αυτοπεριορισμό τίθενται οι Έλληνες ταξιδιώτες λόγω κορωνοϊού.
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω κορωνοϊού παίρνει η Κύπρος. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Κύπρου, οι ταξιδιώτες που θα μεταβαίνουν σε αυτή θα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες με βάση τις οποίες θα ακολουθούν συγκεκριμένα μέτρα περιορισμού του κορωνοϊού.
Η κατηγοριοποίηση των επισκεπτών θα πραγματοποιείται ανάλογα με τη χώρα προέλευσής τους και το αν αυτή βρίσκεται ψηλά στη λίστα κινδύνου αναφορικά με τον κορωνοϊό.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, στην «Κατηγορία 1: Υποχρεωτικός περιορισμός υπό ιατρική παρακολούθηση (καραντίνα) στην οικία αν υπάρχει δυνατότητα ή σε χώρο του Υπουργείου Υγείας» βρίσκονται η Επαρχία Hubei της Κίνας, η Ιταλία, το Ιράν και η Δημοκρατία της Κορέας.
Στην «Κατηγορία 2: Υποχρεωτικός αυτοπεριορισμός στην οικία τους ή σε χώρο του Υπουργείου Υγείας για 14 μέρες υπό τηλεφωνική παρακολούθηση. Αποφυγή στενών επαφών και μετακινήσεων, τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής, παρακολούθηση και αναφορά συμπτωμάτων στο 1420» βρίσκονται οι υπόλοιπες επαρχίες Κίνας (εξαιρουμένης της επαρχίας Hubei), η Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Στην «Κατηγορία 3: Αυτοπαρακολούθηση και στην περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων επικοινωνία με το τηλ. κέντρο 1420. Τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής, περιορισμός μετακινήσεων στις άκρως απαραίτητες», βρίσκονται οι χώρες Ελβετία, Ολλανδία, Σουηδία, Βέλγιο και Σιγκαπούρη.
Όλοι οι επιβάτες από τις κατηγορίες 1 και 2 θα οδηγούνται προς το ιατρείο του αεροδρομίου, ενώ σε ό,τι αφορά τα λιμάνια θα περιορίζονται στην καμπίνα τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληροφορίες αναφέρουν σχέδιο αιφνιδιαστικής επίθεσης από σκάφος ανοικτά των αμερικανικών ακτών
Το ψήφισμα καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν στην περιοχή και καλεί την Τεχεράνη να τις σταματήσει άμεσα
Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν με τον πρόεδρο Αούν και στήριξη της ΕΕ στον λαό του Λιβάνου
Βρετανική βόμβα 250 κιλών εντοπίστηκε στον Έλβα - Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης στο κέντρο της πόλης
Κλιμάκωση στη σύγκρουση Ισραήλ–Λιβάνου μετά από μαζική επίθεση ρουκετών της Χεζμπολάχ
«Η Ρωσία μπορεί να στείλει στρατό στο Ιράν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Μακρόν κάλεσε τη Χεζμπολάχ να παραδώσει τα όπλα
Καμία ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις στο έδαφός μας, δηλώνει ο Τραμπ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.