- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ο υπουργός Υγείας της Μάλτας ανακοίνωσε ότι το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού είναι μια 12χρονη Ιταλίδα.
Η Μάλτα ανακοίνωσε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού. Πρόκειται για μια 12χρονη Ιταλίδα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Μάλτας.
Το κορίτσι υποβλήθηκε σε εξέταση και νωρίς σήμερα το πρωί βρέθηκε θετικό στον ιό. Λαμβάνει θεραπεία στη μονάδα λοιμωδών νοσημάτων του κρατικού νοσοκομείου, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «είναι καλά». Η έφηβη επέστρεψε στο τέλος του περασμένου μήνα από την περιοχή της βόρειας Ιταλίας Τρεντίνο περνώντας από την πρωτεύουσα της χώρας, τη Ρώμη, μαζί με τους γονείς της και την αδελφή της. Χθες ανέφερε συμπτώματα.
Στο μεταξύ, η ιταλική τράπεζα Intesa Sanpaolo είναι έτοιμη να δωρίσει έως 100 εκατομμύρια ευρώ για να αντιμετωπίσει το ξέσπασμα του κορωνοϊού και να χορηγήσει δάνεια ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε εταιρείες που έχουν πληγεί από την επιδημία, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας.
Η Ιταλία είναι η χώρα της Ευρώπης που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία. Χθες Παρασκευή, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ήταν 4.636 και ο απολογισμός των νεκρών είχε φθάσει τους 197. Σύμφωνα με αναλυτές, η κρίση θα ωθήσει την οικονομία της Ιταλίας στην τέταρτη ύφεση μέσα σε 12 χρόνια.
«Είμαστε έτοιμοι να δωρίσουμε έως 100 εκατομμύρια ευρώ και να τα διαθέσουμε στη χώρα για συγκεκριμένα προγράμματα που χρειάζονται για να αντιμετωπισθεί η επείγουσα ανάγκη στον τομέα της υγείας. Πολλά μπορούν να γίνουν με 100 εκατομμύρια ευρώ», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera ο διευθύνων σύμβουλος της κορυφαίας τράπεζας λιανικής τραπεζικής της Ιταλίας.
Ο ίδιος δήλωσε πως η τράπεζα θα καταστήσει διαθέσιμα 5 δισεκατομμύρια ευρώ για δανεισμό σε εταιρείες - περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ θα διατεθεί για δάνεια στις εταιρείες του τουριστικού τομέα - και πως το ποσό αυτό μπορεί να διπλασιασθεί, αν η Ρώμη προσφέρει κρατικές εγγυήσεις για τις νέες πιστωτικές γραμμές.
Ο Μεσίνα ζήτησε επίσης να υπάρξουν κανονιστικές ρυθμίσεις που να διευκολύνουν την Intesa Sanpaolo και άλλες εταιρείες οι οποίες είναι πρόθυμες να δώσουν χρήματα στο κράτος στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού, «ιδιαίτερα επειδή θα θέλαμε να κατευθύνουμε τις δωρεές μας σε συγκεκριμένα προγράμματα».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Ωστόσο ο βασικός κατηγορούμενος πέθανε πριν από λίγους μήνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.