Κοσμος

Κοροναϊός: Πρώτο κρούσμα στην Ελβετία

Στην Ιταλία ο αριθμός των επιβεβαιωμένων φορέων ανέρχεται σε 283

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
covid-19.jpg
© EPA/ALI SHIRBAND

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελβετία - Σε περιοχή κοντά στην Ιταλία.

Tο πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κοροναϊού στην Ελβετία ανακοίνωσαν οι αρχές της ευρωπαϊκής χώρας. Ο φορέας βρέθηκε και μπήκε άμεσα σε καραντίνα σε περιοχή κοντά στην Ιταλία. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε στο ιταλόφωνο καντόνι Τιτσίνο, μετέδωσε το Reuters.

Κρούσματα του Covid-19 έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής σε Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ισπανία, Κροατία και Ιταλία. Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων διαμορφώνεται σε 283, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 7. Την ίδια στιγμή στην Ισπανία οι φορείς αυξήθηκαν σε τέσσερις, με το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην ηπειρωτική χώρα και συγκεκριμένα στην Καταλονία (Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε τις εξελίξεις του τελευταίου 24ωρου με τον κοροναϊο).

Ενθαρρυντικό στοιχείο το γεγονός ότι η Γαλλία «καθάρισε» από τον Covid-19, αφού και οι 11 φορείς που είχαν εντοπιστεί σε γαλλικό έδαφος έγιναν καλά, έλαβαν εξιτήριο και πήγαν σπίτι τους. O 12ος, ένας ηλικιωμένος Κινέζος τουρίστας, πέθανε σε νοσοκομείο του Παρισιού. Ήταν ο πρώτος θάνατος ασθενούς εκτός Ασίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ