Λιβυκός Εθνικός Στρατός: Σκοτώσαμε 16 Τούρκους στρατιωτικούς
«Απώλειες» παραδέχεται και ο ίδιος ο Ερντογάν
Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός διατείνεται ότι οι δυνάμεις του σκότωσαν 16 στελέχη των ένοπλων δυνάμεων της Τουρκίας σε εχθροπραξίες σε τρεις πόλεις.
Δυνάμεις του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, σκότωσαν 16 τούρκους στρατιωτικούς σε μάχες τις τελευταίες εβδομάδες, υποστήριξε εκπρόσωπός τους χθες Κυριακή, μία ημέρα μετά την παραδοχή της Άγκυρας ότι πολλοί άνδρες των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας έπεσαν «μάρτυρες» στη χώρα της βόρειας Αφρικής.
Ο Χάλιντ αλ Μάτζουμπ, εκπρόσωπος του ΛΕΣ, ανέφερε ότι οι Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στη Μισράτα, σημαντικό λιμάνι στη δυτική Λιβύη, σε εχθροπραξίες στην Τρίπολη, καθώς και στην πόλη αλ Φάλα, νότια της πρωτεύουσας.
Η Τουρκία υποστηρίζει τη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) και έστειλε σύρους αντάρτες, δικούς της στρατιωτικούς, καθώς και όπλα για να βοηθήσει τις αρχές που εδρεύουν στην Τρίπολη να απωθήσουν την έφοδο των δυνάμεων του Χάφταρ, που αποπειρώνται να κυριεύσουν τη λιβυκή πρωτεύουσα από τον περασμένο Απρίλιο.
Οι δυνάμεις του Χάφταρ υποστηρίζονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο, ενώ στο πλευρό τους μάχονται επίσης ρώσοι μισθοφόροι.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναγνώρισε το Σάββατο ότι ο στρατός της χώρας του έχει υποστεί απώλειες στον «αγώνα» που διεξάγει στη Λιβύη.
«Είμαστε εκεί (στη Λιβύη) με τους στρατιώτες μας και τις ομάδες μας του Εθνικού Συριακού Στρατού. Συνεχίζουμε τον αγώνα εκεί. Έχουμε πολλούς μάρτυρες. Σε ανταπόδοση, όμως, έχουμε εξουδετερώσει σχεδόν εκατό λεγεωνάριους» του Χάφταρ, είπε ο Ερντογάν.
Ο «Εθνικός Συριακός Στρατός» ή «Ελεύθερος Συριακός Στρατός» (ΕΣΣ) είναι οργάνωση σύρων ανταρτών που μάχεται εναντίον των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ στη βόρεια Συρία και υποστηρίζεται από την Τουρκία.
Στην επαρχία Ιντλίμπ μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα έχουν σκοτωθεί άλλοι 16 τούρκοι στρατιωτικοί.
Η ανάπτυξη τούρκων στρατιωτικών και εξελιγμένων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας διέγραψε τα μικρά εδαφικά κέρδη που είχε σημειώσει ο ΛΕΣ με τη βοήθεια των ρώσων μισθοφόρων, με αποτέλεσμα οι γραμμές των μετώπων να επιστρέψουν ουσιαστικά εκεί όπου βρίσκονταν όταν άρχιζε η έφοδος των στρατευμάτων του Χάφταρ τον Απρίλιο.
Οι συνομιλίες των αντιμαχόμενων πλευρών στη Λιβύη επαναλήφθηκαν την περασμένη Πέμπτη, μετά την απόφαση της ΚΕΣ να αποσυρθεί από τις διαπραγματεύσεις μετά τον βομβαρδισμό του λιμένα της Τρίπολης από το πυροβολικό του Χάφταρ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.